Witam .Czy alternatory od diesli pasują do silnikow benz ?Mam t4 z silnikiem 2.5 aaf , alternator bosch 70A . Z racji tego , ze mam dodatkowy akumulator pokładowy (kamper) zastanawiam sie nad mocniejszym .
Pytanie tylko jaki wybrac <21> ?
Alternator do 2.5 aaf
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
piotr st
- Początkujący T4
- 4
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
macvan
- Forumowicz T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan 94'
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Alternator do 2.5 aaf
Mocowanie alternatora napewno jest takie samo, sam zakładam teraz alternator 120A (nr 0 123 510 001). Wiem, że alternatory mogą się różnić średnicami kół pasowych. Wymontowywalem klimatyzację z 2.5 Pb, to miała alternator z kołem pasowym o większej średnicy. Nie wiem też jak z sygnałem do obrotomierza, 2,4d bierze z alternatora, a nie wiem jak jest w przypadku 2,5 Pb
-
piotr st
- Początkujący T4
- 4
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Czyli po pierwsze primo - sprawdzic srednice koła pasowego alternatora .A czy mogę tak po prostu wrzucic sobie alternator o wiekszej mocy np 120 A jak mam 70A ? Nic nie eksploduje ? :-)
-
macvan
- Forumowicz T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan 94'
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Koło pasowe zawsze można przełożyć, ale jest jeszcze różnica przy kostce wiazki. W zależności od rocznika podłączenia są inne, ale to też nie problem bo można je przelutować.