zacisk hamulcowy tył
-
JOT
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
zacisk hamulcowy tył
Wczoraj zabrałem się za zmianę opon i po ich zdjęciu pokazały się oczywiście zaciski hamulcowe, chodzi mi o tylne .
Lewa strona klocki zjechane prawie do blachy , zacisk hamulcowy był regenerowany .
Prawa strona klocki powiedzmy prawie że nowe trochę zdarte czyli zacisk nie pracuje .Teraz pytanie jak założę regenerowany to czy muszę odpowietrzać cały układ czy tylko ten zacisk ?
Nie wymieniałem jeszcze zacisku ,jedynie klocki to chyba nie jest tak skomplikowane nie mam ABS .
Lewa strona klocki zjechane prawie do blachy , zacisk hamulcowy był regenerowany .
Prawa strona klocki powiedzmy prawie że nowe trochę zdarte czyli zacisk nie pracuje .Teraz pytanie jak założę regenerowany to czy muszę odpowietrzać cały układ czy tylko ten zacisk ?
Nie wymieniałem jeszcze zacisku ,jedynie klocki to chyba nie jest tak skomplikowane nie mam ABS .
-
MAZZY137
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: MK1
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: zacisk hamulcowy tył
Jak zablokujesz szczypcami do elastyczny przewód to może się udać tak, że odpowietrzysz tylko te jedno koło.
Jeśli zacisk był regenerowany, klocki są nieprawidłowo zużyte, to albo stoi (nieprawidłowo przeprowadzona naprawa), albo nie wyczyszczono prowadnic przy jarzmie.
Jeśli zacisk był regenerowany, klocki są nieprawidłowo zużyte, to albo stoi (nieprawidłowo przeprowadzona naprawa), albo nie wyczyszczono prowadnic przy jarzmie.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
A tam gdzie klocki całe jak wyglądała tarcza? Lustro czy jedna wielka korozja?
-
Zenek1
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 0
- Model:
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Ja bym sprawdził ten zacisk co nie ma klocków bo może on blokuje o zjadło klocki
-
JOT
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
tarcza lustro nie ma korozji , minimalnie coś musiała łapaćProbe041 pisze:A tam gdzie klocki całe jak wyglądała tarcza? Lustro czy jedna wielka korozja?
-
JOT
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
MAZZY137 pisze:Jak zablokujesz szczypcami do elastyczny przewód to może się udać tak, że odpowietrzysz tylko te jedno koło.
regenerowaną miałem lewą stronę i tam są klocki zużyte , a prawego zacisku nie wymieniałem bo przy wymianie klocków jeszcze był dobry
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
To znaczy, że zacisk i jarzmo pracowało jak należy tam gdzie jeszcze były klocki.
Z tej strony co brak klocków na dzień dobry do sprawdzenia prowadnice czy chodzą a jarzmo do potraktowania płaskim pilnikiem tam gdzie chodzą klocki aby pozbyć się korozji.
Z tej strony co brak klocków na dzień dobry do sprawdzenia prowadnice czy chodzą a jarzmo do potraktowania płaskim pilnikiem tam gdzie chodzą klocki aby pozbyć się korozji.
-
JOT
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Lewa strona zrobiona prowadnice nie były chwycone wszystko rozebrałem nowy smar i pasta, tłok musiałem wkręcać bo był wysunięty jutro prawa strona zobaczę czy da się wkręcić tlokProbe041 pisze:To znaczy, że zacisk i jarzmo pracowało jak należy tam gdzie jeszcze były klocki.
-
JOT
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dzisiaj rozebrałem prawą stronę tłok był chwycony ,nie idzie go wykręcić ,
Zacisk założony regenerowany układ odpowietrzony jest ok .
Zacisk założony regenerowany układ odpowietrzony jest ok .