VR6 AES automat - przekładka na manual
-
DziaarskiStef
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
VR6 AES automat - przekładka na manual
witam
stoje przed nielada problemem, skrzynia w aucie juz była raz remontowana, teraz znów się sypneła.. Może wie ktoś z Was czy jest mozliwa przekładka na manual z innego VR6?
stoje przed nielada problemem, skrzynia w aucie juz była raz remontowana, teraz znów się sypneła.. Może wie ktoś z Was czy jest mozliwa przekładka na manual z innego VR6?
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Re: VR6 AES automat - przekładka na manual
Przy normalnych robią to............ to przy twoim silniku też pewnie nie będzie problemu..
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Duża obudowa ale nie taka zwykła, tylko od t4 vr skrzynia, życze miłego szukania
-
kpkeeam
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: MULTIVAN Proiektzwo
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Kolega z sąsiedztwa też ma problem z VR6 z automatem. Musi przełożyć na manual. Czy jest to realne? W WIKI jest tylko jedna skrzynia montowana seryjnie, więc raczej najpierw do wróżki po mapę za takim "rarytasem". Czy jest może możliwość założenia od jakiegoś 2,5 TDI?
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
jeśli będzie problem ze znalezieniem odpowiedniej skrzyni, to zaciągnijcie języka w warsztatach specjalizujących się w robieniu zmot offroadowych 4x4
skoro do nissana patrola wrzucają silniki benz. np od bmw a skrzynie zostawiają seryjne tzn maja na to jakiś patent, ale czy będzie tanio?
skoro do nissana patrola wrzucają silniki benz. np od bmw a skrzynie zostawiają seryjne tzn maja na to jakiś patent, ale czy będzie tanio?
-
kpkeeam
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o zmoty to jestem też w tym dobry, tylko że ja robię to z myślą o sobie, a sąsiad nie chce słyszeć o kombinacjach bo jak będzie chciał sprzedać to klient będzie wybredny. Ja już kilka zmot zrobiłem z kombinacjami silnik skrzynia i elektryka. Teraz mam t4, przed miałem Galaxy, auto bez duszy, a przed Fordem VW t3, w którym przekombinowałem dwa WBX, 1,8 gażnik, monowtrysk no i 1,9 TDI ze skrzynią biegów od Renault 25 UN1. To dopiero był rarytas palił mało, moc była i dziwię się że VW nie robił tak seryjnie. Silniki rzędowe były również kombinowane w pionie i w poziomie.
-
kpkeeam
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Kolega skapitulował i zakupił następną skrzynię automatyczną. Szukanie manuala go przerosło. Ciekawe jak długo tym razem pojeździ <38>
-
kpkeeam
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Ja się chyba też automata pozbędę. Nie ze względu na technikę czy wady mechaniczne, a dla tego że za mocno się do luksusu przyzwyczaiłem i służbowym jelczem robię sobie porutę <01>
-
IgoR_KilleR
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
A ja mam pytanie, ile przejechał po remoncie do kolejnej awarii?DziaarskiStef pisze:witam
Edit:
Powiedzcie mi proszę panowie którzy macie doświadczenie w tej kwestii. Czy jest problem z licznikiem oraz tempomatem po takiej przekładce, czy wszystko jest plug and play?
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
tu masz cały komplet i to chyba od kolegi z fejsa ;) https://www.olx.pl/oferta/swap-skrzynia ... xBXqM.html pytaj kolegi czy to jego ----> https://www.facebook.com/bartosz.pawlak.716
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
stasiu, Twoje promowanie fejsa i odsyłanie tam ludzi szukających pomocy na forum zaczyna być irytujące.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
nie znam tutaj nazw kto ma jaki nick , a tam masz imię , nazwisko , oraz fotkę osoby , niby jak mam dać inaczej namiar na Bartka ?? , tym bardziej że tutaj ma większość ludzi nick nie związany czy to z imieniem , czy nazwiskiem , tym bardziej że byłem tylko na 1 zlocie i znam ludzi właśnie z wyglądu z fejsa (zdjęcie i zobaczony na żywo na zlocie) A tak w ogóle to niczego nie promuje , tylko próbuje pomóc w taki sposób jaki umiem i znam , i nie chcąc robić kolejnej "gó**o burzy" , nie rozumiem dlaczego tak tępisz tego "nieszczęsnego fejsa" , skoro chciałem tylko pomóc koledze w znalezieniu namiaru pozdrawiam
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Już raz tłumaczyłem na forum swoje podejście do fejsa, poszukaj jeżeli Cię to interesuje bo zdania nie zmieniłem i nie zmienię. Nie zastanawia Cię czasem jak ludzie sobie radzili przed powstaniem tego nieszczęsnego tworu i co będzie kiedy owo cudo zniknie?
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
słuchaj jak ktoś siedzi na forum od lat i jeździł na zloty to się znają , a ten nieszczęsny fejs sprawia że znasz człowieka mimo tego że go w życiu nie widziałeś (imię ,nazwisko , stan cywilny ,rodzeństwo , znajomi ,foty itp) , silmaku , jest niestety odwrotnie jestem - byłem uczestnikiem kilku for ( też niemotoryzacyjnych ) i niestety ten nieszczęsny fejs je wszystkie wykończył , a co po niektóre ledwo "zipią" , właśnie większość społeczeństwa tam się wyniosła , nad czym sam też ubolewam , bo zamknęło się wiele ciekawych for , które bardzo lubiłem , no ale cóż takie życie , idzie nowy i trzeba się do tego przyzwyczaić , a nie iść pod prąd, mam nadzieję że to forum będzie , dalej tętnić życiem , pozdrawiam
edit: sam mam problem z dłuższym przeglądaniem tego forum , bo po 5 min moje oczy nie wyrabiają z czarnym tłem i czerwonymi i białymi napisami , ale nie rób my bajzlu koledze w temacie , jak chcesz to wykasuj zbędne posty , nie wnoszące nic do wątku o którym on jest
edit: sam mam problem z dłuższym przeglądaniem tego forum , bo po 5 min moje oczy nie wyrabiają z czarnym tłem i czerwonymi i białymi napisami , ale nie rób my bajzlu koledze w temacie , jak chcesz to wykasuj zbędne posty , nie wnoszące nic do wątku o którym on jest
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Fakt, fejs wykończa fora ale skoro to dostrzegasz to czemu sam odsyłasz ludzi z forum na fejsa? Nie dostrzegasz sprzeczności pomiędzy tym, co piszesz a swoim postępowaniem?
Nie chcę niczego kasować, w wolnej chwili wydzielę to do nowego wątku.
Nie chcę niczego kasować, w wolnej chwili wydzielę to do nowego wątku.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
ślimaku wspomniałem już 2 x dlaczego odesłałem i napiszę po raz 3 , nie znam Bartka Pawlaka z forum tylko z fejsa i zlotu , to nie mam pojęcia jaki ma nick , i czy jest aktywny albo w ogóle czy jest zarejestrowany .
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
To nie jest odpowiedź na moje pytanie, będzie lepiej jeżeli zakończymy tą dyskusję.
-
IgoR_KilleR
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Cały czas szukam skrzyni AFL do przekładki. Dziś jednak przyszedł mi do głowy inny pomysł. Skoro Skrzynia AFL ma te same bebechy co skrzynie w dieslach(?), to może wystarczyłoby wykonać adapter który umożliwiłby podłączenie takiej skrzyni od diesla z silnikiem VR6?