Witam nazywam się Remi jestem nowy na forum ż góry przepraszam jeśli jest to zle miejsce na tego typu pytania.
Planuje kupić t4 w wersji Long i przerobić go na kampera własnoręcznie i teraz pytanie jak to jest z przepisami bo spędziłem kilka dni na Google i dalej jestem bez odpowiedzi czy jeśli mam auto zarejestrowane na ciężarowe ż przegroda i na pace zrobię kampera to też musze zmieniać w dowodzie na specjalny ?
Drugie pytanie jeśli kupię wersję z siedzeniami i zostawię tylko te z przodu a z tylu bedzie czesc mieszkalna to czy jest to ciezkie do zalatwienia mam na myśli cała ta papierologie ?
Trzecie pytanie jeśli kupię kampera t4 Ale zmienię zabudowę po swojemu to czy te zmiany muszą być przez kogoś zaakceptowane?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
T4 Long zmiana na kampera
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Remitech
- Nowy T4
- 8
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Re: T4 Long zmiana na kampera
Ostatnio na przeglądzie poruszyłem ten temat z Diagnostą.
Odpowiedź była krótka od tego roku ( nie umiał tego jeszcze określić diagnosta) auta mają byś dokumentowane fotograficznie do głównej bazy,a przeróbki auta na osobowe lub specjalne (zabudowa kampera) będą mogły robić dwie lub trzy firmy w Polsce, a po przeróbce pierwszy przegląd na specjalnych stacjach diagnostycznych w Poznaniu, Warszawie i gdzieś jeszcze.Bardzo kosztowna procedura .
Jeśli tak ma być to musisz sobie sam odpowiedzieć czy chcesz to robić.
Odpowiedź była krótka od tego roku ( nie umiał tego jeszcze określić diagnosta) auta mają byś dokumentowane fotograficznie do głównej bazy,a przeróbki auta na osobowe lub specjalne (zabudowa kampera) będą mogły robić dwie lub trzy firmy w Polsce, a po przeróbce pierwszy przegląd na specjalnych stacjach diagnostycznych w Poznaniu, Warszawie i gdzieś jeszcze.Bardzo kosztowna procedura .
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Czyli będzie jak zwykle. Na przegląda samochód w konfiguracji jak producent przekazał a po przeglądzie przywracanie do stanu normalnego... ciekawe kto będzie miał dostęp do tych zdjęć :)
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Multisporter
- Opis: Strażacy płakali jak wyprzedawali.
- podziekowal za post: 24 razy
- Kontakt:
#pittrans badałeś temat głębiej? byłem w piątek na stacji okręgowej i mówili coś o kolejnej zmianie przepisów 24 maja. Z tym, że ja nie pytałem o zmianę ciężarowy - osobowy, ale specjalny sanitarny - specjalny kempingowy. Kłopot w tym, że niewiele wiedzą o tych zmianach. Ponoć trzeba pytać w miejscowym Wydziale Komunikacji, jakie są wymagane dokumenty.pittrans pisze:Ostatnio na przeglądzie poruszyłem ten temat z Diagnostą.
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Mieszko temat rzeka z diagnostą ( bardzo miły gościu otwarty na rozmowę ) krótko mówiąc chcą zlikwidować samowolę przy przeróbka i rzeźbach. A z drugiej strony nabić kasę firmom, które takie przeróbki robią (legalnie z dokumentacją) ponoć koszt takich dokumentów związanych ze zmianą może wynieść około 5 kapci . Sam chciałem longa w zabudowie holender i dokonać przeróbek po swojemu, ale chyba zostanę przy multi.