1.9 td cisnienie oleju

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=87
T4 Forum dotyczące silnika 1.9 TDI w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
gruberek11
Nowy T4

8
Model:
Auto: t4
Kontakt:

1.9 td cisnienie oleju

Post autor: gruberek11 »

Witam
Mam t4 1999 rok. Mam problem, gdy odpale auto dodam gazu ponad 2 tys obrotow piszczy mi wyswietla cisnienie oleju.
Znalazłem jeden czujnik oleju tylko (ten kolo filtra oleju) na jeden pin , nie wiem gdzie jest drugi w ktorym miejscu?
Zmierzyłem cisnienie na rozgrzanym na tym na dole i bylo ok 1.4-1.5 bara po przygazowaniu dochodzilo do 2 wiecej nei sprawdzalem.
Odpialem wtyczki na aleternatorze i podlaczylem je spowrotem (mam dwie wtyczki) i nie mam juz obrotomierza.
Mam niebieskie zegary.
W chwili obecnej auto odpalam pracuje cicho (chrobocze mi chyba pompa wody) i po przegazowaniu piszczy licznik.

Pytanka:
- jakie prawidłowe jest cisnienie oleju?
- w ktorym miejsc w 1.9 td znajduje się ten drugi czujnik? - mozliwe ze go nie ma?
-
wedkarz
Forumowicz T4

11
Model:
Auto: 2001
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: 1.9 td cisnienie oleju

Post autor: wedkarz »

sprawdź pompę vakum czy nie jest zaolejona,u mnie wymiana uszczelek załatwiła sprawę.

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.9 ABL , AFN , 1X , 1Z”