uślizg sprzęgła
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Last active: -
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: syncro long, króciak
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
uślizg sprzęgła
W nowym autku mam taki problem. W wysokich temperaturach zewnętrznych tak jak dzisiaj sprzęgło łapie poślizg na czwartym lub piątym biegu. Jak jest zimno to ani razu tego nie zauważyłem.Jacek trzy miesiące temu wymieniał sprzęgło więc powinno być w dobrym stanie. Zajrzałem do zbiorniczka płynu hamulcowego i było nalane pod sam korek tak że płyn nie mógł się rozprężać pod wpływem temperatury. Jutro sprawdzę czy to mogła być przyczyna. Ktoś w ogóle miał taki problem?
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: uślizg sprzęgła
Po odessaniu pewnej ilości płynu i przestawieniu pompy przy pedale sprzęgła chyba się poprawiło. Od tamtego czasu zrobiłem już 1500 km i ani razu nie zauważyłem uślizgu. muszę jeszcze poszukać pompy przy pedale sprzęgła bo moja jakoś dziwnie krzywo pracuje.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ja ostatnio u siebie taką blaszkę profilaktycznie montowałem https://youtu.be/5XbgkXq5onQ
-
vwpitek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: T4 acv
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-opolska
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Własnej produkcji czy zakupiona?Probe041 pisze:Ja ostatnio u siebie taką blaszkę profilaktycznie montowałem https://youtu.be/5XbgkXq5onQ
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
Też będę musiał coś z tym zrobić. Przy okazji górny otwór mocujący pompę wspomagania jest ułamany więc muszę pompę wymienić.