szarpie po regeneracji pompy

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
misq1992
Początkujący T4

Answers: 0
10
Last active: -
Tematy: 3
Model:
Auto: T4 Multivan
Opis: "bo w życiu trzeba być rekinem a nie jakąś płotką"
Kontakt:

szarpie po regeneracji pompy

Nieprzeczytany post autor: misq1992 »

Panowie mam pytanko może ktoś z Was miał podobny problem lub zna przyczynę. Zacznę od początku bo to długa historia... Szykował mi się wyjazd do rajchu za geltem z ludzmi wiec postanowilem zrobic busa zeby nie bylo przygod a ze termin krotki moj mechanik nie mial wolnego podnosnika to znalazlem innego ktory okrutnie spartolil robote pompe uszczelnil tylko od gory fakt faktem nie kapala ale auto nie odpalalo rozrzad byl przestawiony o zab pompa wody niedokrecona... szkoda gadac wyjazd oblecialem osobowka.. kiedy moj zaufany mechanik porobil wszystko popoprawial po partaczu ze śliwnika woj lubuskie (nie polecam) tak jak ksiazka nakazuje wyslalismy pompe wtryskowa do serwisu boscha na regeneracje zrobili jak nalezy auto chodzi. Nastawy jak fabryka jest ok. Ale jest maly problem pod obciazeniem przyczepka lub full ludzi szarpie jakby nie dostawal paliwa.. czasem nawet potrafi zgasnac i zero reakcji na pedał gazu odstoi swoje i znow wraca do żywych.. komputer zero bledow ustawienia pompy dawki kątu fabryczne bez zmian... pomóżcie bo strach jechać gdzieś dalej :o.. co może być przyczyna tych wariacji pod obciażeniem na pusto zero oznak bolączek.. mieliscie cos podobnego
mjanusz69
Samodzielny mechanik

15
Tematy: 61
Model:
Auto: Caravelle
podziekowal za post: 29 razy
otrzymal podziekowanie: 51 razy
Kontakt:

Re: szarpie po regeneracji pompy

Nieprzeczytany post autor: mjanusz69 »

Sprawdz szczelność przewodów doprowadzających paliwo czy czasami nie ciągnie powietrza ,kiedy wymieniałeś filtr paliwa? jeśli jakiś czas temu wymień go, nie wiem czy jest to zasadne, ale profilaktycznie możesz założyć zaworek zwrotny na przewodzie zasilającym, zaszkodzić nie zaszkodzi ,a wydatek parę złotych
misq1992
Początkujący T4

10
Model:
Kontakt:

właśnie sprawdzane było szczelne są zero powietrza filtr wymieniany jakieś 3msc temu ;/. zaworek to dobry pomysł nawet przed samym filtrem założę. tylko wątpię czy to pomoże ;/. spalanie trochę wzrosło niż przed regeneracją pompy. i nie wiem co to w końcu może być. odma wymieniona, może przepływka wariuje... silnik wymyty filtry wymienione.. ciężko stwierdzić :o. Jakby wpadło Wam coś do głowy to podrzućcie temat do sprawdzenia ;)
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Pokaż logi
misq1992
Początkujący T4

10
Model:
Kontakt:

tylko tyle mam z nastawów pompy ;/. ewentualnie podpowiedzcie co jeszcze dodać i gdzie szukać mam vcdsa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy