1.9 TD ABL schemat elektryczny potrzebny
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
m0nter
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
1.9 TD ABL schemat elektryczny potrzebny
Witam,
Próbuję dojść do ładu pod maską,ale ktoś kiedyś poucinał przewody i pod maską i pod deską. Pozarabiał na krótko albo zostawił luzem i ciężko jest się połapać co jest co...
Auto miało alternator starego typu, a powinno mieć nowego, obrotomierz działa po podpięciu się pod sygnał W, ale teraz jest problem z kontrolką od ciśnienia oleju... Ciśnienie jest, czujnik też sprawny, dlatego też potrzebuję w/w schematu...
Wiem, że tam kabli jest 5 na krzyż, ale jeśli ktoś poratuje, to oszczędzę sobie szukania ;)
Próbuję dojść do ładu pod maską,ale ktoś kiedyś poucinał przewody i pod maską i pod deską. Pozarabiał na krótko albo zostawił luzem i ciężko jest się połapać co jest co...
Auto miało alternator starego typu, a powinno mieć nowego, obrotomierz działa po podpięciu się pod sygnał W, ale teraz jest problem z kontrolką od ciśnienia oleju... Ciśnienie jest, czujnik też sprawny, dlatego też potrzebuję w/w schematu...
Wiem, że tam kabli jest 5 na krzyż, ale jeśli ktoś poratuje, to oszczędzę sobie szukania ;)
-
m0nter
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
-
m0nter
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Re: 1.9 TD ABL schemat elektryczny potrzebny
Wczoraj założyłem nowy rozrusznik i pali od strzała, ale zostaje kwestia podłączenia nowego alternatora...
W starym była kostka na dwa piny. D+ i W. W nowym jest L, DFM i W. Na mój rozum, to wtyk, który był podpięty w D+ podłączam do L, a ten który był do W na DFM, (czyli odtwarzam wtyczkę).
Tym sposobem "W" zostaje nie podpięty... Dobrze zakładam?
W starym była kostka na dwa piny. D+ i W. W nowym jest L, DFM i W. Na mój rozum, to wtyk, który był podpięty w D+ podłączam do L, a ten który był do W na DFM, (czyli odtwarzam wtyczkę).
Tym sposobem "W" zostaje nie podpięty... Dobrze zakładam?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
W musisz podpiąć, bo będzie się świecić ciśnienie oleju i nie będzie obrotomierza
-
m0nter
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Udało się znaleźć schemat po dłuższym kopaniu w necie... a nawet dwa...
W jednym dla aut z 1996 występuje D+ oraz W do podpięcia,
w drugim dla aut od 1998 jest L oraz DFM, który pewnie będzie pasował do mojego auta... po południu się zobaczy czy będzie działać ;)
W jednym dla aut z 1996 występuje D+ oraz W do podpięcia,
w drugim dla aut od 1998 jest L oraz DFM, który pewnie będzie pasował do mojego auta... po południu się zobaczy czy będzie działać ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
To jest to samo, tyko inne oznaczenia. D+ to L, a DFM to W.
Poczytaj jeszcze w tym linku http://t4-wiki.de/wiki/Lichtmaschine
Poczytaj jeszcze w tym linku http://t4-wiki.de/wiki/Lichtmaschine