Witam
W moim Multivanie 2.4D z 93r. Miesiąc temu miałem wielki wyciek oleju, po oględzinach przez mechanika diagnoza padła na uszczelkę wału i czujnik oleju. Zostały wymienione i faktycznie wycieków nie ma. Przy okazji doradzono mi abym wymienił rozrząd, skoro silnik już był rozebrany odpadają koszta ponownego rozłożenia, do wymiany paska zostało mi 10 000km więc się zgodziłem.
Po wymianie silnik zaczął szarpać, najmocniej przy zmianie biegu z 3 na 4, na wolnych obrotach utrzymuje obroty, nie skacze, rusza z 1 bez problemu. Szarpanie pojawia się poniżej 2000 obrotów. Wiem że przy za małych obrotach szarpie, ale bez przesady, wcześniej tzn przed wymianą rozrządu nie było takich objawów. Liczyłem na to, że pasek musi się ułożyć, coś musi się zgrać i wszystko ustąpi. Dodam jeszcze, że mechanik stwierdził że poprzedni pasek był luźny, nie wiem co to znaczy. Auto jeździło dobrze, można było przy 1000 obrotach na 3 biegu jechać i nic nie szarpało. Dodatkowo silnik strasznie głośno pracuje, niedługo zacznę jeździć w słuchawkach wygłuszających bo po przejedzeniu 30km zaczyna już głowa boleć.
Czy jest to wszystko powiązane z wymianą rozrządu??
Szarpanie po wymianie paska 2.4D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
ppiech
- Nowy T4
- 9
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
This topic has 2 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się