Witam Forumową Brać.
Panowie szybkie pytanie gdyż nie mogę dojść do ładu z moja t4.
Pewien okres czasu temu jadąc wieczorem zgasło mi tylko lewe tylne światło mijania
cała reszta wsteczny stop kierunek działa jak należy. Następnie zegarym, cała reszta podświetlenia jak i regulacja na klimie i radiu śmiga.
Przejrzałem wszystkie bezpieczniki wszystko gra. Tył podmieniłem oprawkę i dalej to samo.
Pogoda sprzyja wiec będzie można się pod nim położyć i poszukać gdzie masa uciekła.
Jak by ktoś miał chwilę i pomysl to proszę o podpowiedź.
Zanik napięcia.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: Zanik napięcia.
Żadnej dużej elektryki tutaj niema. Jak świeci lewe z przodu to z tyłu też musi, jest to ten sam bezpiecznik nr8. Problemów może być kilka.
-utlenione styki na kostce
-przełamany przewód szaro-czarny
-problem ze skrzynką bezpieczników (to mało prawdopodobne)
Skup się na sprawdzeniu ciągłości przewodu szaro-czarnego. Biegnie on od skrzynki bezpieczników (z tyłu) zacisk K3 i tam sprawdź czy jest napięcie 12v. Jak jest, to tylko przewód jest walnięty.
-utlenione styki na kostce
-przełamany przewód szaro-czarny
-problem ze skrzynką bezpieczników (to mało prawdopodobne)
Skup się na sprawdzeniu ciągłości przewodu szaro-czarnego. Biegnie on od skrzynki bezpieczników (z tyłu) zacisk K3 i tam sprawdź czy jest napięcie 12v. Jak jest, to tylko przewód jest walnięty.
-
mattizek
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Zanik napięcia.
Ok dam znać co wynikło.
Jak w niedziele się za to bydle wezmę,
a moze ktos cos jeszcze podpowie co z tymi zegarami ??
Jak w niedziele się za to bydle wezmę,
a moze ktos cos jeszcze podpowie co z tymi zegarami ??