Eberspacher vs Webasto

ODPOWIEDZ
czoper
Samodzielny mechanik

14
Model:
Auto: caravelle
Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska!
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 18 razy
Kontakt:

Eberspacher vs Webasto

Post autor: czoper »

Tak się zastanawiam,co lepsze.W poprzedniej Caravelce miałem Webasto termo top,piec kupiłem (bo ktoś wymontował przed sprzedażą)używany co prawda,ale po przeglądzie z gwarancją na pół roku.Działał bezproblemowo pięć sezonów i grzałem naprawdę dużo.Mam nadzieję,że nowy właściciel też cieszy się ciepełkiem.W obecnym busie mam D3wz,poprzedni właściciel kupił ten piec rok przed tym jak sprzedał auto.Zeszłej zimy jeszcze jako-tako grzał,choć pod koniec sezonu już zaczął dymić.Tej zimy już zdechł,kupa dymu i brak zapłonu.Wymieniłem sitko,świecę,uszczelki,ale niestety nie ruszył-muszę jechać do fachowców i odblokować,może ruszy.Ale w Alchambrze też mam D3wz i też ciągle coś.Trochę pochodzi,sezon dwa i zaś dymi.Do czego dążę-czy ktoś przerabiał u siebie,w sensie wyrzucić Eberka i włożyć Termo Top C,który jest wydajniejszy-5kw i moim zdaniem mniej awaryjny,przy okazji rozbudować do postojowego.??Czy lepiej zostawić Ebera i dołożyć suche,chodzi mi też o to aby dogrzewać auto na postoju,jak gdzieś kimamy w trasie zimą lub czekamy na prom kilka godzin czasami się zdarza nawet.Wszelkie opinie mile widziane <56>
wilu8
Samodzielny mechanik

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 12 razy
otrzymal podziekowanie: 36 razy
Kontakt:

Re: Eberspacher vs Webasto

Post autor: wilu8 »

Z Thermo top ten plus że majac kabel kkl do vaga może samemu piec diagnozować . Thermo topa jest dużo za grosze . Sprawność dobra szybko grzeje

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Webasto - Dogrzewacz”