Nie chodzi na wszystkie cylindry

ODPOWIEDZ
Renowator
Forumowicz T4

10
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nie chodzi na wszystkie cylindry

Post autor: Renowator »

Od kliku dni obserwuję po chłodniejszych nocach problem z niepaleniem na wszystkie gary na paliwie. Z rana odpalam samochód bez problemu i do około 1400-1500obr/min nie ma żadnych negatywnych symptomów. Dopiero w zakresie ok. 1500-2000obr wyczuwalnie nie chodzi na wszystkich garach. Kręcać do ok 2600obr/min idzie normalnie po czym znowu spadek mocy i odczuwalen wibracje. Pomimo wciśnięcia gazu do dechy dolatuje do 3000-3300 i dalej nie idzie. Dopiero jak złapie trochę temperatury zaczyna chodzić normalnie w pełnym zakresie obrotów. Sprawdzałem czy na gazie też występuje ten problem lecz na gazie chodzi idealnie. Problem powraca na krótszą chwilę gdy samochód postoi 8h pod firmą i odpalam go by wrócić do domu. Widać, że ma to jakiś związek z temperaturą.
Nie wydaje mi się, że jest to problem elektryczny typu świece, kable, aparat ponieważ wszelkie niedomagania znacznie szybciej wyczuwalne są na gazie niż na paliwie. Ma ktoś jakąś idee odnośnie dysfunkcji mojego pojazdu?
Skalak
Początkujący T4

12
Model:
Auto: Caravelle
Kontakt:

Re: Nie chodzi na wszystkie cylindry

Post autor: Skalak »

Czujnik temperatury dogorywa.

This topic has 6 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”