Od kliku dni obserwuję po chłodniejszych nocach problem z niepaleniem na wszystkie gary na paliwie. Z rana odpalam samochód bez problemu i do około 1400-1500obr/min nie ma żadnych negatywnych symptomów. Dopiero w zakresie ok. 1500-2000obr wyczuwalnie nie chodzi na wszystkich garach. Kręcać do ok 2600obr/min idzie normalnie po czym znowu spadek mocy i odczuwalen wibracje. Pomimo wciśnięcia gazu do dechy dolatuje do 3000-3300 i dalej nie idzie. Dopiero jak złapie trochę temperatury zaczyna chodzić normalnie w pełnym zakresie obrotów. Sprawdzałem czy na gazie też występuje ten problem lecz na gazie chodzi idealnie. Problem powraca na krótszą chwilę gdy samochód postoi 8h pod firmą i odpalam go by wrócić do domu. Widać, że ma to jakiś związek z temperaturą.
Nie wydaje mi się, że jest to problem elektryczny typu świece, kable, aparat ponieważ wszelkie niedomagania znacznie szybciej wyczuwalne są na gazie niż na paliwie. Ma ktoś jakąś idee odnośnie dysfunkcji mojego pojazdu?
Nie chodzi na wszystkie cylindry
-
Skalak
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
This topic has 6 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się