Wymiana Tlumika 1.9d

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=87
T4 Forum dotyczące silnika 1.9 TDI w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
barthas
Nowy T4

9
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Wymiana Tlumika 1.9d

Post autor: barthas »

Witam wszystkich,
Jako świeżo upieczony właściciel T4 1.9d z początku lat 90tych, czeka mnie wymiana tłumika bo obecny już w połowie opadł na ziemie, a to co trzyma się na aucie za chwile zrobi to samo :)

Moja wiedza na temat mechaniki zbyt duża nie jest, aczkolwiek po obejrzeniu auta od spodu doszedłem do wniosku, że wymiana tłumika nie może być aż taka trudna.

Pierwsze pytanie jaki tłumik kupić.
http://allegro.pl/vw-t4-2-0-1-9d-2-4d-c ... 19780.html
Czy w/w komplet posiada wszystko czego potrzeba do montażu?

Kolejne pytanie czy trzeba będzie coś spawać i docinać, czy tylko nasuwanie na siebie elementów i na to obejma aluminiowa? Ostatnim pytaniem jest jak wygląda sprawa tłumika początkowego, bo bez kanału nie mogłem tego zobaczyć, tam wystarczy odkręcić stary tłumik? Potrzebna jest jakaś uszczelka?

Dziękuje i pozdrawiam.
Za głupie pytania przepraszam.
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 780 razy
Kontakt:

Re: Wymiana Tlumika 1.9d

Post autor: Probe041 »

Wszystko jest w tym wypadku nasuwane, potrzebna jeszcze dobra pasta do tłumików i można składać. Początek wydechu jak dobry to nie trzeba wymieniać al…login to view the rest of this post
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 13:30 przez Probe041, łącznie zmieniany 1 raz.

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.9 ABL , AFN , 1X , 1Z”