Silnik ANJ/AVT

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Ka55ei
Aktywny T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 26
Model:
Auto: Multivan Atlantis
podziekowal za post: 16 razy
Kontakt:

Silnik ANJ/AVT

Nieprzeczytany post autor: Ka55ei »

Rozglądam się od jakiegoś czasu za skrzyniowym T4 2.5 TDI z pojedynczą kabiną, ale niestety wszystko oprócz 3 osiowych lawet (których jest jak na lekarstwo i maja kosmiczne ceny) ma tragiczną ładowność. Jako, że jestem super zadowolony z mojej T4ki zacząłem się interesować jej większym bratem LT46 2.5 TDI. Tutaj też moje pytanie - chciałbym się dowiedzieć jak się maja silniki ANJ i AVT do silnika ACV ? Jedni piszą, że to jest to samo, drudzy, że to inna konstrukcja <szok>
virus
Forumowicz T4

10
Tematy: 8
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 19 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Re: Silnik ANJ/AVT

Nieprzeczytany post autor: virus »

Witam Cie osobiście na firmie mam LT35 2.5 TDI ANJ oraz 2.5 TDI BBF.
Jeśli chodzi o ANJ to bardzo pozytywna jednostka, spalanie na trasie bardzo niskie powiedział bym że bajeczne bez obciążenia przy jeździe na emeryta jesteś w stanie zrobić 8 L przy normalnej jeździe z obciążeniem pali 10-13 L. Fabrycznie ANJ ma 109 km co nie jest może zbyt wiele jak np na mojego LTka max długi max wysoki. W tamtym roku robiłem mu mały remont silnika, po czym zdecydowałem się na program. Obecnie LT ma 152km zrobiłem nim od tego czasu sporo km na miejscu oraz 3 razy trasę do Anglii. Dodatkowo wymieniłem most na dość szybki jak na lt i dość fajnie się jeździ 110km/h = 2500 obrotów

Posiadam też w Lawecie 2.5 TDI BBF, niestety z niego jestem mniej zadowolony bo to 95 konna wersja. Na moje potrzeby wystarcza ponieważ poruszam się nią w koło komina.

Po za tym LT to również w mojej opinii bardzo wdzięczne auta.

Konstrukcyjna różnica jest taka że w LT ma silnik wzdłużnie ( skrzynia jest z tyłu )
Ka55ei
Aktywny T4

11
Tematy: 26
Model:
Auto: Multivan Atlantis
podziekowal za post: 16 razy
Kontakt:

Re: Silnik ANJ/AVT

Nieprzeczytany post autor: Ka55ei »