POMOCY!!! wrzucam 5-tkę zapalają się lampy cofania??????
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
MICHAŁ ,MICKY'
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 BALDINGER
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
POMOCY!!! wrzucam 5-tkę zapalają się lampy cofania??????
Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Problem następujący po wrzuceniu piątego biegu zapalają mi się światła cofania???? o co chodzi??? czujnik wstecznego nie bangla czy co??? jaki diabeł????? <53>
Problem następujący po wrzuceniu piątego biegu zapalają mi się światła cofania???? o co chodzi??? czujnik wstecznego nie bangla czy co??? jaki diabeł????? <53>
-
MICHAŁ ,MICKY'
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: POMOCY!!! wrzucam 5-tkę zapalają się lampy cofania??????
a kolego Victus mógłbyś określić gdzie szukać tego czujnika??? okolice lewarka od spodu samochodu czy gdzieś na skrzyni??? kable ???czyli coś w lampach źle połączone/podłączone???
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Dopiero teraz zajrzałem ale widzę że nasza wspaniała brać forumowa czuwa
Przy lampach kabli nie sprawdaj, bo to tylko wtedy jak uruchamiają sie wszystkie światła tzw choinka.
U Ciebie zapewne moze być tak ze przy włączeniu piątego biegu kabel przetarł sie i ociera
Pozdrawiam
Przy lampach kabli nie sprawdaj, bo to tylko wtedy jak uruchamiają sie wszystkie światła tzw choinka.
U Ciebie zapewne moze być tak ze przy włączeniu piątego biegu kabel przetarł sie i ociera
Pozdrawiam
-
MICHAŁ ,MICKY'
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
NO i lipa Pany!!!! jestem świeżo po wymianie wysprzęglika więc skrzynia była na wierzchu zmieniłem czujnik w skrzyni ten dwupinowy i nic :-( kable też ok a na piątce dalej pali się wsteczny co robić???? znajomy twierdzi że to kwestja regulacji wybieraka na skrzyni ktoś coś????P O M O C Y!!!!
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Posprawdzaj najpierw luzy na dźwigni zb i cięgnach,
Być może źle ustawiony lewarek
Ostatecznie spróbuj wykręcać czujnik na włączonym piątym biegu i sprawdzać kiedy zgaśnie, jak zgaśnie to odkręć jeszcze o jakieś pół obrotu. w tym położeniu powinieneś zastosować podkładkę, wcześniej sprawdź czy działa teraz na wstecznym ,
Być może źle ustawiony lewarek
Ostatecznie spróbuj wykręcać czujnik na włączonym piątym biegu i sprawdzać kiedy zgaśnie, jak zgaśnie to odkręć jeszcze o jakieś pół obrotu. w tym położeniu powinieneś zastosować podkładkę, wcześniej sprawdź czy działa teraz na wstecznym ,
-
MICHAŁ ,MICKY'
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
<yes> Problem rozwiązany,kolega mechanik stwierdził że to wybierak a że akurat miał pod ręką rozebraną skrzynię od t4 na części założył mi drugi i lampki wsteczne palą się tylko na wstecznym <yes> <yes>