1.9 TDI 1Z ustawienie rozrządu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
vorinblade
- Nowy T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
1.9 TDI 1Z ustawienie rozrządu
Witam.
Jestem w trakcie swapu z 1.9 TD ABL na 1.9 TDI 1Z. Silnik już siedzi na swoim miejscu.
Mam pytanie odnośnie rozrządu. Na kole zamachowym jest znak zero, w skrzyni jest otwór zaślepiony taką gumą.
Ale do rzeczy: Pompę blokuje, koło zamachowe na znak zero (ma być widoczny przez okno w skrzyni), ściągam pokrywe zaworów i od lewej strony (od strony rozrządu) ustawiam wałek aby krzywki były ustawione ku górze, następnie zakładam pasek i koniec?
Czytałem trochę literatury odnośnie tego rozrządu ale się przeraziłem.
Koło zamachowe mam z ABL'a.
Jestem w trakcie swapu z 1.9 TD ABL na 1.9 TDI 1Z. Silnik już siedzi na swoim miejscu.
Mam pytanie odnośnie rozrządu. Na kole zamachowym jest znak zero, w skrzyni jest otwór zaślepiony taką gumą.
Ale do rzeczy: Pompę blokuje, koło zamachowe na znak zero (ma być widoczny przez okno w skrzyni), ściągam pokrywe zaworów i od lewej strony (od strony rozrządu) ustawiam wałek aby krzywki były ustawione ku górze, następnie zakładam pasek i koniec?
Czytałem trochę literatury odnośnie tego rozrządu ale się przeraziłem.
Koło zamachowe mam z ABL'a.
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: 1.9 TDI 1Z ustawienie rozrządu
Wałek rozrządu blokujesz od strony skrzyni płaskownikiem specjalnym lub dorobionym.
Luzujesz koło wałka rozrządu a reszta tak jak pisałeś.
https://www.google.pl/search?q=blokada+ ... -IjEebE%3D
Luzujesz koło wałka rozrządu a reszta tak jak pisałeś.
https://www.google.pl/search?q=blokada+ ... -IjEebE%3D
-
vorinblade
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Re: 1.9 TDI 1Z ustawienie rozrządu
A można poprosić o wskazówki jak się ten kąt wtrysku reguluje?
Z góry serdecznie dziękuje.
Z góry serdecznie dziękuje.