Turbina jak odkurzacz ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Tasman
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: syncro
- Kontakt:
Turbina jak odkurzacz ACV
Witam. Mam takie pytanie, jak jade moim szabasnikiem ok 2 - 2,5 tys obrotów to w kabinie słychać ta dmuchawke jakby ktoś włączył ruski odkurzacz koło ucha, czy to jest normalne? Turbo wymieniłem ok 10 tys temu na używke własnie z tego powodu sądziłem, ze się nie domyka ten zawór upustowy, nic nie dało. Wygłuszenie było troche nadżarte przez jakieś kuny czy coś, kupiłem mate 1 cm z aluminium (specjalnie do komory silnika), nic nie dało. Podciśnienia wszystkie są na miejscu, wężyki wymienione co były podejrzane, czy wasze ACV tez tak szumią?, ewt czy zmiana na turbinę ze zmienną geometrią pomoże, bo aż nie chce mi sie tym jezdzić.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Re: Turbina jak odkurzacz ACV
Do VTG musiał byś zmienić osprzęt silnika i program, to nie takie proste jak może się wydawać.
Przyczyna leży pewnie w nieszczelnym układzie dolotowym.
Przyczyna leży pewnie w nieszczelnym układzie dolotowym.
-
SANCZO
- Stały bywalec
- 11
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
dokladnie tak jak napisał ostryt4 . Stawiam na pekniety ktoryś z węzy dolotowych bądź rozszczelniony intercooler.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
szukałbym też dziury nie za turbiną ale przed,
przy uszkodzonej obudowie filtra powietrza albo rurze idącej od przepływki też potrafią się straszne dźwięki pojawiać,
przy uszkodzonej obudowie filtra powietrza albo rurze idącej od przepływki też potrafią się straszne dźwięki pojawiać,
-
Tasman
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: syncro
- Kontakt:
Dziekuje za podpowiedzi, o dolocie do turbo w sumie nie pomyślałem, a teraz po Waszych sugestiach faktycznie, bardziej to słychać z prawej strony, nie wiem czemu mi sie we łbie ten zawor upustowy pojawił, jak sie poprawi pogoda przeglądne cały dolot, na razie dziękuje.