3 dni temu jadę swoim 2,4 d syncro, nagle czuję w kabinie zapach jakby magi. Po chwili błyska kontrolka czerwona temperatury, chociaż wskazówka termometru jest dopiero na 3 kresce. Zjeżdżam na pas awaryjny, pod maską wszystko zalane płynem, w zbiorniku wyrównawczym pusto. Nalałem mineralnej do średniego stanu, ostudziłem trochę auto i pojechałem do najbliższego zjazdu, kontrolka nadal migała. Zadzwoniłem po kumpla który mieszkał w pobliżu, zaprowadził mnie do pobliskiego mechanika. W drodze do mechanika nic nie migało. Mechanicy stwierdzili, że krążenie jest, wentylator się włączył, dziury w układzie nie stwierdzono, wyrzut wody miał miejsce przez korek. Do domu 30 km dojechałem bez sensacji. 2 dni temu przejechałem 20 km, wszystko ok, zgasiłem auto. Po chwili zapalam i kontrolka znów miga. Po chwili przestała i bez sensacji przejechałem 30 km. Autko postało z 10 h, zapalam, a przy zimnym silniku kontrolka od razu miga! Postanowiłem jechać i obserwować co się dzieje. Po 5 km silnik już się rozgrzał i postanowiłem zaglądnąć pod maskę co się dzieje. Nic nie ciekło, zbiornik wyrównawczy dość ciepły, woda do niego wraca, węże wszystkie ciepłe. Zgasiłem silnik i ponownie uruchomiłem po minucie, kontrolka nie błyska. Wczoraj obyło się bez sensacji. Co może być przyczyną awarii? Z góry
dziękuję wszystkim za pomoc.
Już prawie tydzień temat wisi, 65 odczytań i żadnej odpowiedzi. Sprawa tak beznadziejna, że nie da mi się pomóc, czy nie pomożecie, bo mnie nie lubicie? <h>
świruje układ chłodzenia
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.