alternator 2.4D

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=88
T4 Forum dotyczące silnika 2.4 AAB , AJA w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
KrzySieK
Znawca T4

15
Model:
Auto: Transporter Looong
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 18 razy
Kontakt:

alternator 2.4D

Post autor: KrzySieK »

Witam.Chłopaki pytanie do Was <01> czy potrzebna jest osłona tego mniejszego łożyska w alternatorze?
W drugim alternatorze mam ją i jest cała, natomiast w tym używanym co kupiłem była pęknięta i kupiłem nową (zamiennik). Jak jechałem do Andrewy1 pękła mi i wysunęła się na komutator przez co przytrzymywała mi szczotki i na wolnych obrotach odcinało ładowanie <01> Później zablokowało szczotki na całego i od Dąbrowy leciałem na dziennych <59> Po wyciągnięciu regulatora ze szczotkami wystarczyło ją śrubokrętem wcisnąć z powrotem i gitara. Jak wracałem z Czewy w Krakowie znów zaczęła mi przebłyskiwać kontrolka ładowania na wolnych obrotach, ale ładowało do samego domu :) Na drugi dzień znów ją wcisnąłem i gitara :)
Dodatkowo zauważyłem że ona się obraca a nie powinna.

Wywalić ją całkiem tą osłone?? Po co to w ogóle jest?

Pozdrawiam :)
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 780 razy
Kontakt:

Re: alternator 2.4D

Post autor: Probe041 »

OT klima już założona?? <38> /OT

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.4 AAB , AJA”