Witam
Aktualnie odtwarzam napęd w moim T4 Syncro 2.4D z 1994 roku (napęd skończył się na 2/3 wału, resztę dokupiłem) i mam problem ponieważ zakupiłem tylny most od T4 Syncro z 1996 roku z blokadą
(dokładnie ten http://allegro.pl/dyfer-most-dfc-blokad ... 64150.html)
I okazało się że flansze do półosi napędowych są mniejsze (niż w drugim moście który również mam i który wiem że jest uszkodzony), ma otwory pod śrubę M8 a nie M10 (takie mam półosie) ten problem z flanszami da się obejść, teoretycznie przez zmianę flansz lub zmianę przegubów.
Natomiast totalnie nie wiem jak dojść do informacji, czy przełożenia w tym moście są odpowiednie do przełożeń w moście przednim? (podejrzewam, że można to empirycznie sprawdzić obracając koła gdy jedna strona auta jest podniesiona). Ale fajnie byłoby być tego pewnym.
Czy te przełożenia w mostach w T4 syncro przed 96 i po 96 roku są takie same?
pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Krzysztof
Przekładnia tylnego dyferencjału
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Krzysiek_C
- Nowy T4
- 10
- Model:
- Auto: GL Syncro
- Kontakt:
-
Corum
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Przekładnia tylnego dyferencjału
Czesć te przelożenie nie są takie same
jest chyba 10 rodzaji przełożeń
musisz podać symbol twojej skrzyni
może pomoge Ci dobrać jaki ewentualnie tyl…login to view the rest of this post
jest chyba 10 rodzaji przełożeń
musisz podać symbol twojej skrzyni
może pomoge Ci dobrać jaki ewentualnie tyl…login to view the rest of this post
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się