Skrznka bezpiecznikow

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Grzesiek--89
Forumowicz T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 22
Model:
Auto: long
podziekowal za post: 9 razy
Kontakt:

Skrznka bezpiecznikow

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek--89 »

Witam zdjecie przedstawia kabele co wchodziy do skrzynki .Postanowilem zamowic skrzynke i zmienic i tu pojawia sie problem instalacja jest tak pomieszana ze po podlaczeniu wszystkiego do skrzynki jest zwarcie i rozrusznik idze caly czas .Ma ktos moze jakies zdjecia jak to po podlaczac ,za radiem mam 2 przekazniki jeden 53 a drugi podajrze 150 skrzynia automatyczna w kablach namieszane pod stacyjke byl podlaczony nawet bezpiecznik z instalacji gazowej, polaczyc z komputerm auta prawie nie wykonalne bylo chcialbym dojsc do ladu z ta instalacja bo zostawie kiedys auto i jes)cze mi sie zapali . zastanawia mnie jeden luzny niebiesko czarny kabel z przekaznika 150 czyzby od swiatel wstecznego (nie swieca). Panowie <j> moze ktos posiada jakies zdjecia z instalacji z automatyczna skrzynia biegow ? <36>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Grzesiek--89
Forumowicz T4

12
Model:
Kontakt:

Re: Skrznka bezpiecznikow

dobra t4 odpalona jakos poradzilem sobie z skrzynka ale pojawia sie kolejny problem gdy nacisne stop swieci mi sie os
wietlenie deski rozdzielczej .\Problem mam z przednimi swiarlami mijania oraz drogowymi nie swieca wogole co to moze byc .Przegladalem kabel z 4 razy i nigdzie nie ma uszkodzen
bigos1966
profil zaufany
profil zaufany
Specjalista T4

15
Tematy: 42
Model:
Auto: t4 caracelle
podziekowal za post: 33 razy
otrzymal podziekowanie: 201 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: bigos1966 »

Cześć. Sprawdź czy dobrze podłączyłeś wtyczki z tyłu tablicy bezpieczników. Tu masz trzy linki na ten temat http://www.t4-wiki.de/wiki/Zentralelektrik następny http://www.t4-wiki.de/wiki/Mehrfachstecker oraz http://www.t4-wiki.de/wiki/Relaisplatte .Posprawdzaj, może gdzieś popełniłeś błąd. Powodzenia w szukaniu.

Jeszcze jeden może się przydać http://www.t4-wiki.de/wiki/Leitungsverteiler .
De'D
Aktywny T4

14
Tematy: 9
Model:
Auto: Caravelle AT
Opis: bigger is better
podziekowal za post: 16 razy
otrzymal podziekowanie: 17 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: De'D »

jeśli diesel z automatem moze być pomocny to akurat mam to wszystko wyprute więc moge jakoś pomóc.
Daj wyraźne zdjęcia kostek lub wtyczek co cie intresują , może coś sklecimy, diesel czy benzyna - instrumenty deski, swiatła itp powinny być podobnie.
Grzesiek--89
Forumowicz T4

12
Model:
Kontakt:

Witam mam benzyne :> musze posprawdzac jescze raz bo pali mi bezpiecznik numer 17 to od klaksonu jest zastanawiam sie od czego w automacie jest przekaznik pod radiem numer 150 od tego przekaznika ida do skrzynki 2 niebiesko czarne kabelki jeden wchodzi do kostki 3 pinowej a 2 wisi mi luzem nie wiem czy tak powinien byc czy ma gdzies zmostkowany byc .Problem ze swiatlami ogarniety okazalo sie ze przelacznik kierunkowskazow uszkodzony jest styk z swiatel i po prostu jak docisne sa mijania i drogowe pewnie styki wypalily sie .Rozkopalem wczoraj za poszukiwaniem klaksonu caly zderzak i atrape lecz ani sladu w nadkolu od kierowcy mam tylko jakas puszke ale nie wyglada mi to na klakson chcialbym znalesc te kable z klaksonu bo musze je zaizolowac bo zwarcie jest i pali bezpieczknik .Przelacznik f 125 to jest przelacznik znadujacy sie przy lewarku w automacie ? bo wedug komputera jest uszkodzony i nie widzi niby pozycji lewarka .Caly czas szukam przy okazji tej skrzynki co ze swiatlami wstecznymi nie tak bo jak zmostkuje przy przekazniku 150 to swieca a normalnie nie chca zaswiecic a jezdze duzo po miescie i ciezko cofac bez swiatel
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”