Deska rozdzielcza po lifcie do 91r
-
stepniu27
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: multivan 1991r
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Deska rozdzielcza po lifcie do 91r
Witam , pytanie gdyz nabyłem t4 91 z zjechana deska rozdzielcza na maxa ze az mnie oczy bola jak patrze na nia .... i chcialbym wsadzic deske nowa(uzywana) albo z polifta albo z 96r r mieka z pokretlami ale chciec to nie znaczy znów móc .. i tu moje pytanie jest mozliwosc wlozenia nowej deski polift z niebieskimi zegarami i jakie czesci musze miec do tego zeby pasowalo .
I jakie czesci do deski od 96 potrzebne do montazu . Jutro wstawie foto mojej ;)
I jakie czesci do deski od 96 potrzebne do montazu . Jutro wstawie foto mojej ;)
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Deska rozdzielcza po lifcie do 91r
Zmiana deski razem z pokrętłami wiąże się ze zmianą nagrzewnicy.do 96 inna do 99 inna i po 99 inna .Wszystkie różnią się linkami i ich mocowaniem.Najprosciej i najtaniej zmień deskę(pasuje kazda) i zostaw swoje suwaki.
-
stepniu27
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
aha ale jakbym chciał deske z polifta to da rade zostawic te suwaki i pokretła nadmuchu na tył stare? ?
-
pawka35
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: vw t4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ma na imię Paweł i jak większość tutaj zrzeszonych staram się coś ulepszyć w swoim aucie aby było jedyne w swoim rodzaju.Ponieważ jakiś miesiąc temu przerabiałem temat zmiany konsoli postanowiłem podzielić się nabytym doświadczeniem.Pacjent Caravelle 1993,dawcy różni od 96-00.
-deska-transporter 99 ze względu na fakt posiadania otworu do rączki ssania a w miękkich jakie miałem niestety tego nie było
-włącznik świateł wraz z wiązką-multivan 96
-ramka środkowa konsoli wraz z panelem sterowania z opcją obsługi nawiewu sufitowego/zamontowany w sierpniu/oraz wiązka przewodów z roku 99 ponieważ w niej znajduje się wiązka do świateł awaryjnych.Największy kłopot jest z pozyskaniem oryginalnej wiązki obsługującej jeszcze nawiew sufitowy ale jak ktoś szuka to znajdzie
-jeżeli zmieniamy przełącznik kierunkowskazów to także z wiązką bo wystąpi brak kierunków i awaryjek
-nagrzewnicy nie zmieniałem bo mając możliwość porównania tej z 93 i tej z 99 nie zauważyłem praktycznie żadnych różnic poza wtyczką wentylatora i dlatego wentylator wymieniłem na 99r aby pasował mi do instalacji
-jeżeli zakładamy pokrętła nawiewu okrągłe to koniecznie z linkami gdyz tylko wtedy będzie to działało normalnie
I na tym koniec,pozostaje tylko wolne pomieszczenie,cierpliwość i coś na wzmocnienie.Mam nadzieje że komuś ta wiedza pomoże.
-deska-transporter 99 ze względu na fakt posiadania otworu do rączki ssania a w miękkich jakie miałem niestety tego nie było
-włącznik świateł wraz z wiązką-multivan 96
-ramka środkowa konsoli wraz z panelem sterowania z opcją obsługi nawiewu sufitowego/zamontowany w sierpniu/oraz wiązka przewodów z roku 99 ponieważ w niej znajduje się wiązka do świateł awaryjnych.Największy kłopot jest z pozyskaniem oryginalnej wiązki obsługującej jeszcze nawiew sufitowy ale jak ktoś szuka to znajdzie
-jeżeli zmieniamy przełącznik kierunkowskazów to także z wiązką bo wystąpi brak kierunków i awaryjek
-nagrzewnicy nie zmieniałem bo mając możliwość porównania tej z 93 i tej z 99 nie zauważyłem praktycznie żadnych różnic poza wtyczką wentylatora i dlatego wentylator wymieniłem na 99r aby pasował mi do instalacji
-jeżeli zakładamy pokrętła nawiewu okrągłe to koniecznie z linkami gdyz tylko wtedy będzie to działało normalnie
I na tym koniec,pozostaje tylko wolne pomieszczenie,cierpliwość i coś na wzmocnienie.Mam nadzieje że komuś ta wiedza pomoże.
-
stepniu27
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt: