homologacja ciężarowa
-
arias11
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
homologacja ciężarowa
Witam wszystkich forumowiczów i użytkowników T4.
Od trzech tygodni jestem posiadaczem T4 skrzyniowy DOKA, kupiłem go od osoby prywatnej z myślą używania w firmie a tu okazuje się, że muszę posiadać homologację ciężarową żeby odliczać chociaż 50% vatu od paliwa, niestety niemam takowej. W dowodzie rejestracyjnym jest to auto ciężarowe uniwersalne, 5 osób i 890kg ładowności czyli spełnia warunki do odliczania vatu tylko brak homologacji, i tu moje pytanie i proźba w jaki sposób i gdzie mogę zdobyć taką homologację? Może ktoś wie coś na ten temat.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Od trzech tygodni jestem posiadaczem T4 skrzyniowy DOKA, kupiłem go od osoby prywatnej z myślą używania w firmie a tu okazuje się, że muszę posiadać homologację ciężarową żeby odliczać chociaż 50% vatu od paliwa, niestety niemam takowej. W dowodzie rejestracyjnym jest to auto ciężarowe uniwersalne, 5 osób i 890kg ładowności czyli spełnia warunki do odliczania vatu tylko brak homologacji, i tu moje pytanie i proźba w jaki sposób i gdzie mogę zdobyć taką homologację? Może ktoś wie coś na ten temat.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Re: homologacja ciężarowa
Witaj, wszystko znajdziesz na forum . Wystarczy poszukać w tym dziale w jakim założyłeś temat.
-
bera5
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 Doka
- Kontakt:
Trzeba zrobić badanie na "okoliczność" vat w Okręgowej Stacji Badań Pojazdów (w takiej która ma takie uprawnienia)
-
arias11
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Właśnie na stacji diagnostycznej gościu chce odemnie homologację, podpowiedział mi, że to nie musi być oryginał wystawiony 18lat temu może to być kopia, ważne żeby była na taki właśnie samochód. Może ma ktoś t4 doka z homologacją i użyczył by skan tej homologacji, bardzo ułatwiło by mi to życie.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Tu masz temat i raczej bieżące przepisy http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=51&t=524&start=60
Na stacji musisz badanie zrobić i wtedy określa się czy auto nadaje się na osobowe czy ciężarowe. Skoro gość chce homologację to chyba nie jest na bieżąco w przepisach.
Na stacji musisz badanie zrobić i wtedy określa się czy auto nadaje się na osobowe czy ciężarowe. Skoro gość chce homologację to chyba nie jest na bieżąco w przepisach.
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
-
arias11
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
No niestety u dilera vw nieda sie wyciągnąć homologacji, na tym forum jest ktoś kto już próbował i na auta starsze niż 10 lat nie dają. Pozostało tylko liczyć na szczęśliwego i życzliwego posiadacza homologacji.