Nieco telepie budą. Silnik? Poduchy?

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Radauskas
Samodzielny mechanik

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 122
Model:
Auto: T5 długi i wysoki
Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Nieco telepie budą. Silnik? Poduchy?

Nieprzeczytany post autor: Radauskas »

Jak już pisałem w kilku innych wątkach rok temu robiłem kapitalkę silnika. Wszystko jest ok. ale lekko telepie budą. Kompresja sprawdzana - równiutka, wtryski sprawdzane ze 2 razy. I jak się stoi przed autem z otwartą maską to silnik pracuje ładnie, równo i stabilnie. Miło słuchać. Ale jak się usiądzie za kierownicą i podniesie obroty to lekko czuć telepanie na budzie. Są sugestie, że to poduchy. Kiedyś jakieś wymieniałem oczywiście na zamienniki. Ale słyszałem, że zamienniki są kiepskie i nalezy stosować oryginały.
P.S.
Wiem, że trochę o poduchach było,.. poczytałem,.. i nie jestem wcale mądrzejszy.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2018, 12:48 przez Radauskas, łącznie zmieniany 3 razy.
Wroonex
Forumowicz T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 24
Model:
Auto: multivan
otrzymal podziekowanie: 10 razy
Kontakt:

Re: Nieco telepie budą. Silnik? Poduchy?

Nieprzeczytany post autor: Wroonex »

Witam niewiem czy to w czyms pomoze ale kiedys mialem cos takiego przy ostrzejszym hamowaniu silnik jakby spadal z poduch i telepalo nie milosiernie.Przyczyna kilka dni wcześniej ugrzązłem w swoim świeżo wysypanej gresem drodze do domu, kamyki nabiły sie w poduche skrzyni i wystarczyło je usunąć śrubokrętem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”