Opłaty rejestracyjne i skarbowe to wiem, ale standartowo co trzeba zobaczyć i wymienić w busie na dzień dobry?
Olej? Płyn z chłodnicy? Co innego? Tak, żeby czuć się bezpiecznie i cieszyć się z jazdy a nie z ciągłych napraw. Autko sprawne technicznie.
Co po zakupie auta...
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: Co po zakupie auta...
poświęć trochę czasu na lekturę i wszystkiego się dowiesz-tu jest mega baza danych dla T4!
-
tbm
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: VW T5 Transporter 2.5TDI 131km
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Przeglądam to forum już od jakiegoś czasu, stąd też mam masę informacji co musiałem i muszę sprawdzić przy zakupie. Ale chodzi mi o takie najczęstsze i najpotrzebniejsze wymiany.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Olej i kompletny rozrząd to podstawa. Chyba, że kupiłeś auto od kogoś, kto może Ci udzielić wiarygodnych informacji kiedy owe rzeczy były wymieniane i jesteś pewien, że nie ma konieczności ich wymiany.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Ja kupiłem kiedys auto to tez rozrząd miał byc wymieniony ,bylo tak "panie rozrząd jest zmieniony , tutaj jest rachunek nawet na to. " . Co się okazalo , faktycznie przy rozrządzie bylo coś robione , wymienione tylko paski , rolki stare , pompa stara , rolki po demontazu , zwłaszcza jedna się w rękach rozpadala , ale faktura na wymiane rozrządu była z datą miesiąc wstecz. Takze w/g mnie olej , filtry (oleju, powietrza, paliwa i ewentualnie kabinowy jeżeli występuje w aucie choć ten filtr wymiany zaraz po zakupie nie wymaga) oraz rozrząd to podstawa niezaleznie co kto gada ze bylo zrobione, no chyba ze jak się zdejmie oslonę paska i widać ze wszystko jest nowe to wtedy mozna jeszcze uwierzyc. Wymieniasz te rzeczy i startujesz tak jakby od zera , wiesz co i kiedy było zrobione , poprostu wiesz co masz...slimak pisze:Chyba, że kupiłeś auto od kogoś, kto może Ci udzielić wiarygodnych informacji kiedy owe rzeczy były wymieniane i jesteś pewien, że nie ma konieczności ich wymiany.