Silnik się "zastanawia"
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 70X0C 1994r
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Silnik się "zastanawia"
Chopy!!!!
Problem wygląda tak: Auto ma mało mocy. Jak się chce dynamicznie jechać (dać wyższe obroty), to po zmianie biegów na wyższy potrzebuje chwilę, żeby znowu zacząć przyspieszać (spadek prędkości o jakieś 20km/h). Wyeliminowałem bańki powietrza w przewodzie paliwowym pomiędzy filtrem, a pompą paliwa.
Problem wygląda tak: Auto ma mało mocy. Jak się chce dynamicznie jechać (dać wyższe obroty), to po zmianie biegów na wyższy potrzebuje chwilę, żeby znowu zacząć przyspieszać (spadek prędkości o jakieś 20km/h). Wyeliminowałem bańki powietrza w przewodzie paliwowym pomiędzy filtrem, a pompą paliwa.
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Re: Silnik się "zastanawia"
Silnik AAB. Mam w opisie użytkownika.
Przed chwilą patrzyłem na linkę. Nie widać żadnych większych śladów zużycia... Reaguje tak samo jak na ręczne podnoszenie obrotów jak i na zwiększanie obrotów pedałem przyspieszenia...
Przed chwilą patrzyłem na linkę. Nie widać żadnych większych śladów zużycia... Reaguje tak samo jak na ręczne podnoszenie obrotów jak i na zwiększanie obrotów pedałem przyspieszenia...
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Jeżeli linka jest ok a filtr paliwa nie jest zapchany i paliwo dochodzi to zostaje uszkodzona pompa wtryskowa.
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 syncro
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
A tak było od zawsze? Czy też nagle się pogorszyło?
Może ktoś źle ustawił rozrząd...
Może ktoś źle ustawił rozrząd...
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Rozrząd jest ustawiony, zwiększona dawka paliwa była (ale nie kopci). Generalnie silnik jest po remoncie. Po zamontowaniu na aucie śmigał normalnie. Potem zaczął się wściekać i teraz nie możemy dość z nim do ładu. Na wszelki wypadek zmienię linkę od gazu. Droga nie jest, z wymianą tez nie powinno być problemu
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Linka wymieniona :) Auto ... (tutaj proszę sobie wybrać jakieś niecenzuralne słowo zamiast "szybko jeździ") Wypadałoby się jakoś zrewanżować FocusMED. Czekam na propozycję :)