spalony włącznik świateł
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
rogal0077
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: t-4
- Kontakt:
spalony włącznik świateł
witam serdecznie wszystkich fanatyków t4. od kilku dni jestem z Wami poprzez zakup furgonu o którym zawsze śniłem. Ale co?, wczoraj rano po zapaleniu autka włączeniu świateł i przejechaniu ok 2km. poczułem smród palonego plastiku. panika, hamulec, wyłączenie silnika, odłączenie aku i szukanie, wąchanie... nic nie znalazłem i pojechałem dalej. Przez pół dnia nic. zrobiło się ciemniej na zewnątrz i zorientowałem się że nie mam podświetlenia deski zegarów. pokręcenie potencjometru obok włącznika świateł załatwiło sprawę. po ok 2-3 km smród, dym i płomień. okazało się że było jakieś zwarcie na owym potencjometrze. wymieniłem cały włącznik świateł i zaczeło mi palić bezpiecznik 10A od tablicy zegarów przy mocniejszym podświetleniu. założyłem 15A i grało, ale bałem się że zamocny bezpiecznik będzie palił coś na kablach. więc na uparciucha wkladałem 10A. Spaliłem chyba ze cztery, aż kolejny załapał i trzyma (nie pali się). Czy ktoś miał może takie przeboje i może o nich napisać? czy mogę jeździć dalej nieobawiając się niczego? proszę o jakieś rady. pozdrawiam wszystkich
-
grzesiex
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: spalony włącznik świateł
Przyjrzyj się podświetlaniu panela sterowania ogrzewaniem oraz zapalniczki? Może tam jest coś co powoduje spięcia w instalacji?
This topic has 6 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się