Znaleziono 139 wyników

Return

autor: Patrick
06 lis 2017, 18:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: podgrzewanie siedzeń

Z przekaźnika z pinu bezpiecznika od grzanych luster/szyb jest pociagnięty drugi kabelek do bezpiecznika foteli.
autor: Adampio
06 lis 2017, 21:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: podgrzewanie siedzeń

Co to jest to J339? W opisie do schematu jest "J339 - X contact relief relay II, above the relay plate" A po polsku to co to znaczy? W tłumaczeniu z angielskiego to jest: drugi ("II") przekaźnik X-contact, czyli taki który odłącza odbiorniki "po stacyjce" podczas odpal...
autor: Adampio
17 wrz 2018, 14:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż suchego webasto??

Tak pro memoria mała przestroga. Planując nocleg w cieple pilnujcie poziomu paliwa w baku. Ja przemarzlem dwie noce na ostanim Zlocie bo przyjechałem ze zbiornikiem napełnionym w 3/8 (w polowie miedzy pół i ćwierć) i to już bylo za malo, wiec pompka mi się zapowietrzyła. W telekonferencji zakładając...
autor: Stefano
28 sty 2020, 19:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

Taki sztyft ma już fabrycznie przyczepione kable i w D3WZ w wersjii bez sitka, czyli 251864, wkręcasz ten sztyft do pieca zamiast świecy, a później delikatnie prowadzisz kabelki pod silniczkiem wentylatora do wtyczki 10-cio pinowej. Tą wtyczkę należy otworzyć z jednej i z drugiej strony od strony ka...
autor: Stefano
29 sty 2020, 19:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

Świeca to spirala z drutu oporowego zalanego w porcelanie i obudowie metalowej, natomiast sztyft jest wykonany głównie z ceramicznego podłoża azotku krzemu, z żarnikiem wolframowym, drutem wolframowym osadzonym w azotku krzemu do matrycy, poprzez proces spiekania na gorąco. Do zapłonu ON potrzebna j...
autor: c2aki
31 paź 2021, 0:47
Jump to forum
Jump to topic

Dmuchawa środkowa - pod podłogą

Witam Jako, że ostatnio przestala mi dzialać dmuchawa środkowa, ta pod drugim rzędem siedzeń w moim Multiku zabrałem sie za sprawdzenie i porobilem przy okazji troche zdjęć - może komuś się przyda. Generalnie po lecie dmuchawa się nie kręciła, jak się później okazało dostała się tam woda i "zła...
autor: słowik
26 sty 2013, 13:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: rozmiary felg

Na feldze powinno być oznaczenie "JWL-VIA" np 700kg. I jest to ciężar nacisku na jedno koło.
autor: notri
26 sty 2013, 13:23
Jump to forum
Jump to topic

Masa własna nie jest chyba najlepszym wyznacznikiem. Porównaj DMC. jeśli twój transporter pracuje jako pojazd do przewozu osób, dużych towarów (kurierka) to ten parametr jest ważny jak najbardziej - zgadzam się. To co ja ewentualnie wożę w bagażniku to nie przekracza to 200 kg lub należy to do rzad...
autor: Sterciu
26 sty 2013, 13:53
Jump to forum
Jump to topic

Na feldze powinno być oznaczenie "JWL-VIA" np 700kg. I jest to ciężar nacisku na jedno koło. Nie kazda felga ma oznaczenie nośnosci nabite na niej, ja mam denzenty M dedykowane do T4 i nie ma zadnego oznaczenia nośnosci wytłoczonego na niej od wewnątrz , felga ma nośnośc coś koło 800kg. T...
autor: Kenobi
15 kwie 2010, 22:11
Jump to forum
Jump to topic

Instrukcja serwisowa " Układ hamulcowy "

wszystkie modele od 01.96 EDYCJA ( 30.09.13 ) ze względu na awarię linki do pojedynczych instrukcji nie działają. tu link do całego kompletu ( dzięki probe041 ): http://www.mediafire.com/?agy19cy00g5 zawiera: Dane techniczne hamulców ABS i ABS/EDS Bosch 5 – Ogólne wskazówki dotyczące tego systemu AB...
autor: Probe041
10 wrz 2015, 16:13
Jump to forum
Jump to topic

Re: rozmiary i nośność felg

http://s21.postimg.org/krz0p6tmr/tulejki.jpg
http://s14.postimg.org/bfuczvujx/ruby.jpg

Jak widać, w teorii potrzeba śruby, tulejki 2 rodzaje oraz mocowanie też jest inne dla 16 cali
autor: paweł t4
10 wrz 2015, 21:08
Jump to forum
Jump to topic

Tak wygląda to u mnie z prawej strony jest tulejka z lewej sama śruba brakuje tulejki.
http://s10.postimg.org/szftitdo9/20150910_203527.jpg
09 wrz 2016, 10:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie śruby do kół?

Temat już był :) http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=10523& + http://www.t4-wiki.de/wiki/Rad#Radschrauben Ten drugi numer, który podajesz to śruby z podkładką do wersji 151KM/V6 204KM oraz do mocniejszych sharanów :P Patrząc na foto w pierwszym Twoim poście mam u siebie te śruby dłuż...
autor: MAZZY137
26 sie 2017, 9:22
Jump to forum
Jump to topic

Vito/Viant/T4 - technicznie są odpowiednie.

Do tego należy dobrać śruby oraz pierścienie centrujące.
Śruby-kula (płaszczyzna styku z felgą), pierścienie - zależnie od otworu w feldze.

Pozostałe oferty wyglądają na osobowe, pozycja numer 5 przeraża wzorem - stalówki z kołpakiem wyglądają ładniej.
autor: Kubek
26 sie 2017, 16:05
Jump to forum
Jump to topic

Rafał , nr.2 mam teraz w "dziadku" założone i z oponą troszku szerszą i wyższą wyglądają powiedzmy - znośnie . Wiadomo, koła z osobówki , niemieckie twarde i wytrzymałe , nośność ciut za mała - jak już ktoś chce być , wiesz o co chodzi <cisza> Ja jeżdżę , bać się nie ma czego <good> nr.3 k...
autor: MAZZY137
05 gru 2019, 15:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ciśnienie w oponach Multivan/Caravelle/Transporter

Jeśli zamontujesz opony słabsze (o niższym indeksie tonażu), to automatycznie stosujesz w nich o 10-30% wyższe ciśnienie. Ciśnienia na tabliczce są zalecane dla zalecanego tonażu i prędkości pojazdu. Na oponie natomiast, jest napisane, że maksymalny tonaż i prędkość nominalną masz dopiero (!) przy m...
autor: orel11
03 maja 2013, 12:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: Schowek w desce rozdzielczej.

Schowek zamykany nie podejdzie do miękkiej deski.Tzn zamontować go idzie ,ale zostaje przerwa ok 1cm między deską a schowkiem.Miałem tak przez chwilę ,zanim zamontowałem ten otwarty schowek.
autor: dariuspolo
05 maja 2013, 22:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Schowek w desce rozdzielczej.

...spróbuj na ten drugi link, do pierwszego należy się chyba zarejestrować.
autor: PIP
19 kwie 2015, 9:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wygłuszenie T4

zrobiłem zdjęcia,
miałem obawy czy maty z czasem nie zaczną się odklejać (zwłaszcza że nie dało się idealnie wyczyścić blach przed przyklejeniem) ale nic takiego się nie dzieje. Klej z czasem zrobił się twardszy i teraz trzyma jak "zamurowane"
08 paź 2015, 19:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wypalone odbłyśniki przednich świateł, naprawa, regenera

Operacja wymiany odbłyśników zakończona powodzeniem ;) Z adresu we Wrocławiu i tak skorzystam w przyszłości, bo jeden z odbłyśników nie jest idealny (co ciekawe z rocznika 2003) natomiast najstarszy odbłyśnik z 1998 wygląda praktycznie jak nowy poza jednym malutkim punkcikiem na samym dnie lampy ;) ...
autor: virus
15 mar 2016, 10:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: Gnije mi kierownica...

Sory że tak późno dziś z rana dopiero zrobiłem fotki.
autor: niebieski-n2
01 mar 2018, 10:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Chlapacze tył / przód - montaż i potrzebne części

gdzieś widziałem zdjęcie na którym zamontowane były na zderzaku, tak w połowie odległości pomiędzy kołem a rogiem zderzaka. Zamocować każdemu wolno gdzie chce, może i można znaleźć w sieci zamontowane na końcu zderzaka ;) Chlapacze tylne nie sa montowane zaraz za kołem tylko tak jak napisałeś - w p...
autor: jaro1805
07 lut 2019, 13:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Awaria zamka tylnej klapy.

Temat dość stary ale może komuś się przyda. Tylną klapę od środka można otworzyć wkładając płaski śrubokręt między rygiel w podłodze a zamek (ten języczek czy zapadkę w zamku) i pchając klapę.
autor: grzesiex
24 lis 2010, 9:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Naprawa zamka - drzwi pasażera

Do wymiany mała sprężynka w zamku (w jego części mechanicznej, nie elektrycznej). http://www.t4-wiki.de/wiki/T%C3%BCrschl ... arieren%29
autor: waldisg
27 maja 2019, 22:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Uchwyt na napoje

Borykając się wielokrotnie w czasie podróży z problemem umieszczenia butelek, kubków itp. skorzystałem z pomocy kolegi Daniela Ortmana z grupy T4 na pejsbuku. Zakupiłem składaną półkę na napoje od Kia Carnival w cenie 165 PLN z przesyłką na alledrogo. Sam montaż zajął mi ok. 1,5 godziny :) Wiecie ja...
autor: tomitoja
21 sty 2020, 21:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Obrotnice foteli, Multivan 2002

Cześć Wszystkim, chciałem podzielić się spostrzeżeniami nt.obrotnicy pasażera FASP do Multivan T4 1999r. Zakupiłem na allegro (MotoBlend). Z zakupem czaiłem się prawie rok. Nie chciało mi się wierzyć, że kawał łożyskowanej blachy z blokadą może kosztować takie pieniądze. Nagiąłem swoją zasadę - kupi...
autor: niebieski-n2
08 wrz 2020, 18:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Oświetlenie panelu nawiewów

Tylko zdjęcia proszę wklejać zgodnie z zasadami, a także obok linku chociaż z jedno zdjęcie. Ile razy można powtarzać, że forum to nie facebook i nie służy jednemu tu i teraz. Z założenia ma być na wieki. Sebakiller otrzymałeś pomoc i super, a jak ktoś będzie potrzebował tego samego w przyszłości to...