Znaleziono 139 wyników
- 31 sty 2024, 15:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Podłokietnik z Sharan/Alhambra/Galaxy Mk1 do T4
Nie wiem czy już było, szukałem ale nie znalazłem. W mojej Caraveli po zakupie nie było podłokietników, były natomiast ślady na oparciach foteli sugerujące że kiedyś były. Kupiłem na szrocie sprawny podłokietnik z Sharana Mk1, pasuje idealnie. Ten egzemplarz trochę zmęczony wizualnie ale działa jak ...
- 08 lut 2011, 17:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tarcze i klocki hamulcowe
trzeba jednocześnie ściskać i kręcić, najlepiej do tego użyć klucza dwubolcowego do przykręcania tarczy w szlifierce kątowej ( diaksie ) pasuje idealnie
- 23 lut 2013, 21:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tarcze i klocki hamulcowe
Video nie widziałem ale stawiam, że masz takie zaciski http://www.t4-wiki.de/wiki/Vorderradbre ... el.C3.A4ge ;)
- 07 lut 2017, 19:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przepływomierz - żywotność, rodzaje, zamiany itp.
Jeśli chodzi o przepływomierz Boscha to katalogowo do T4 2.5 TDI 102km i 88km są dwie wersje: - montowany w rocznikach modelowych 98r i 99r o nr 0 281 002 216, kosztuje +/- 280 zł - montowany w rocznikach modelowych od 2000r wzwyż o nr 0 281 002 263 kosztuje +/- 450zł Ta ogromna różnica w cenie ( po...
- 03 lis 2017, 18:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Rozrząd - części - opinie
4.Rolka EVR 55446 lub EVR 55477 ( w pudełku rolka Litens ) Orientuje się ktoś, czym jest spowodowane, że z pozoru jednakowo wyglądająca rolka rozrządu we wszystkich silnikach 2,5TDI - jednakowa nie jest? Różni się bowiem twardością sprężyny. Co jeszcze bardziej zastanawia - taka sama jest w silniku...
- 05 lis 2017, 7:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Jakich narzędzi NIE polecam do wymiany rozrządu w ACV.
Witam Jestem akurat po wymianie rozrządu do której chciałem się dobrze przygotować bo robiłem ją pierwszy raz w moim ACV (generalnie to wogóle pierwszy raz). Zakupiłem więc zestaw do blokowania z alledrogo o taki (na opakowaniu napis ASTA): qs10660.jpg Z zestawu jedynie spisał się jako tako klucz do...
- 28 wrz 2016, 19:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Logi ACV - proszę o analizę
logi grupy 7
- 18 sie 2012, 20:18
- Jump to forum
- Jump to topic
- 17 paź 2013, 23:23
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojowe.
Witam jak w temacie przedstawiam manuala na przerobienie dogrzewacza D3WZ na ogrzewanie postojowe potocznie zwane webasto. Zaznaczam że po tym zabiegu dogrzewacz dalej pełni swoją funkcje dogrzewania silnika. A więc. Do rozbudowy swojego dogrzewacza użyłem: 1 . Elektryczna pompa wody około 299,- htt...
- 15 lis 2013, 13:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mocowanie przedniego orurowania/kangura (manual)
5. Wycinamy otwór w mocowaniu: widok ogólny (element gotowy i półprodukt) http://imageshack.us/a/img844/1659/x9ny.jpg wymiary: http://imageshack.us/a/img689/9584/wykf.jpg otwór w trakcie wycinania dla zobrazowania http://imageshack.us/a/img853/9227/i62k.jpg 6. Wygięcie blachy. Ja to będę robił u kum...
- 19 wrz 2012, 0:31
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Wymiana świec żarowych w T4 1.9 TD ABL
Chciałbym się podzielić doświadczeniami z wymiany świec żarowych w 1.9TD, zapewne paru osobom ten temat pomoże zdecydować czy porywać się na tą robotę samemu czy jednak komuś za to zapłacić i mieć święty spokój. Mi całość zajęła 2 popołudnia. Jedno na rozebranie, drugie na poskładanie wszystkiego w ...
- 07 maja 2014, 13:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Demontaż wiązki drzwiowej i jej naprawa krok po kroku
Znalezione na youtube, uwaga film trwa ponad 40min. W sam raz dla "zielonych" :D
- 23 wrz 2015, 6:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD
Ale na szczęście ze starego zacisku pasuje blaszka i przewód
- 22 wrz 2015, 23:22
- Jump to forum
- Jump to topic
To ja może dopiszę dla zainteresowanych aby zwrócić uwagę aby kupowane zaciski miały przykręcony metalowy przewód hamulcowy razem z blaszką mocującą. Ja na to nie zwróciłem uwagi i trzeba było kombinować z przewodami od starych zacisków. ;-)
- 22 wrz 2015, 21:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Taka mała uwaga, klocki z czujnikiem zużycia jeśli teczka posiada takie ,,udogodnienie" , jesli nie to takie same klocki tylko bez czujników. Choć swoją drogą klocki z czujnikiem są tańsze od tych bez czujnika, więc można kupić z czujnikiem tansze i odciąć kabelki. :)
- 13 gru 2015, 19:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [MOD] Zmiana tarcz hamulcowych na większe TYŁ
Z klockami tylnymi występuje problem iż zazwyczaj z katalogów wychodzi im mały klocek ja też przy wymianie tarcz i klocków wymieniałem trzy razy. Podane przez Ciebie numery ATE : 13.0460-2872.2 wysokość 50,9 mm https://www.motointegrator.pl/produkty/294582-klocki-hamulcowe-ate-teves-130460-28722 DEL...
- 21 kwie 2016, 9:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Wiec tak. doszły klocki DELPHI LP 1511. Pomiar taki jak na zdjęciu niżej daje 57.3 mm. Bez tej ceramicznej płytki z wcześniejszego pomiaru. Klocki które wyciągnąłem z moich zacisków od AXG to były textary ale powierzchnia cierna była dużo mniejsza. Odrysowałem na kartce klocek nowy i na nim stary al...
- 04 cze 2016, 0:24
- Jump to forum
- Jump to topic
A więc tak. Jako że jestem po wymianie tarcz i klocków z tyłu i troche kilometrów już zrobiłem to sprawa wygląda tak: ja pozostałem przy tarczy 280 a klocki zamontowałem te od Trafika o czym pisałem kilka postów wcześniej. Stare klocki jak się okazało miały wysokość 57,3 o której była tu mowa, wybra...
- 20 lis 2016, 8:13
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Komfortowe kierunkowskazy
Montaż zestawu doposażeniowego Modułu komfortu kierunkowskazów 000 998 229a Zdecydowałem się na oryginalny moduł ze względu na jakość wykonania, oraz to że pasuje Plug & Play Wymaga jedynie połączenia przewodów wiązki modułu i kostki wyłącznika awaryjnych numery przewodów w obu kostkach są takie...
- 11 sty 2017, 23:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Naprawa sterownika dogrzewacza Eberspächer
Manuale jak naprawić sterownik w dogrzewaczu Eberspächer. Robiłem u siebie i działa :) https://www.sgaf.de/content/steuergeraet-zuheizers-reparieren-314627 http://vwbuswiki.de/index.php/D3WZ_Steuerger%C3%A4t_reparieren Nie róbcie dziury w pokrywie (tak jak to robią na vwbuswiki) gdzie znajduje się p...
- 27 lis 2018, 7:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż przekażników swiateł w T4
Napisał fotorelację, o którą zresztą prosiło kilka osób (oświeżenie fotek)...
- 29 sty 2019, 8:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Witam. Po przeczytaniu waszych postów zrobiłem gotową wiązkę z przekaźnikami do świateł mijania i długich. Montaż w aucie bez ucinania, lutowania, tylko przekładamy piny z kostki czerwonej, kabel biały i żółty. Zasilanie przekaźników wtyczką czerwoną do złącza kl30. Masa wtyczką brązową do złącza ok...
- 24 lut 2019, 0:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Wtyczki dotarły, więc można coś zrobić. Na zdjęciach dla przypomnienia pokazałem prosty schemat podłączenia przekaźnika świateł mijania, kable żółte, lub drogowych, kable białe. Pokazuję tylko jak w prosty sposób, bez lutowania, rozcinania można dołożyć sobie wiązkę przekaźników. Z narzędzi potrzebn...
- 27 sie 2019, 8:42
- Jump to forum
- Jump to topic
- 14 sie 2020, 23:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Manual] Komfortowe kierunkowskazy
Aleś odkopał. Wyjmujesz konektory z wtyczki awaryjnych i wpinasz we wiązkę komfortowych kierunków. Następnie konektory z owej wiązki wpinasz w miejsca wypiętych wcześniej konektorów i cieszysz się komfortowymi kierunkami <hi> <yahoo>
- 20 wrz 2014, 22:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 1.9 TD - z mojej strony
Porównywanie t4 i traficka II jest totalnie bez sensu , to są samochody produkowane w całkiem innym okresie... T4 od 1990 roku , traffick II od 2001 roku więc co by nie było technika pod kazdym względem idzie do przodu a to jest 11 lat róznicy. Gdy Traffick II wchodził do produkcji to juz w planach ...
- 26 mar 2019, 14:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubi
W sumie nie wiem, kiedy zaczęła w moim przypadku raczkować chęć posiadania busa. Może wtedy, kiedy tata mówił, że chciałby mieć kiedyś taki samochód, a ja kompletnie tego nie rozumiałem? Może wtedy, kiedy ojciec kumpla pakował nas wszystkich z gratami, psem, namiotami i nie wiem, czym jeszcze do tra...
- 20 lut 2021, 1:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Zastanawiałem się nad tym i wyszło na to, że to przez Youtube'a. Po ostatnich wakacjach, kiedy okazało się, że już tylko przez jeden rok będę w stanie jechać przez Polskę na rowerze z sakwami (ciężko w miejsca, w których jeszcze nie byłem podjechać pociągiem), zacząłem szukać rozwiązania w typie, kt...
- 19 lis 2022, 15:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Mija dziś 12 lat odkąd stałem się właścicielem t4 ACV w holenderce, wtedy wsumie nie był to do końca planowany zakup , starzy forumowicze pamiętają czym jeżdziłem i mówiłem ze t4 nie kupie nigdy :D. Czas zweryfikował jednak wszystko ;-) , do dziś ta sama teczwórka stoi pod domem , jak ją kupowałem m...
- 15 lis 2012, 21:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Silverado z Krakowa
Wiem ze z dziennymi u mnie mogłoby byc lepiej , mi sie to nie dokońca podoba co mam ale jedyna rada aby zrobić to fajnie to wyciąc na lampę dzienną otwór w zderzaku i w niego wmontowac lampę... ale cięcia zderzaka wolałbym uniknąc. Ja czekam az wkońcu zniosą obowiązek kiedys jazdy na swiatłach to je...