Znaleziono 70 wyników
- 07 cze 2018, 15:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 2.4 AAB 1996r. Ucieka płyn chłodniczy.
Dla sprawdzenia tak ale do jazdy nie - kiedyś zapomniałem zakręcić korek i na światłach płyn uciekł ( oczywiście nie wszystko ) tzn nie cały ale zauważyłem kłęby pary i musiałem awaryjnie zjechać na parking.
- 06 cze 2018, 15:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 2.4 AAB 1996r. Ucieka płyn chłodniczy.
Korek w zbiorniczku jest po to żeby zwiększyć (nieco) ciśnienie płynu, a tym samym podwyższyć temperaturę wrzenia płynu. Jesli nie bedzie wsciekłego upału i katowania silnika to brak korka moim zdaniem nie zaszkodzi.
- 21 lip 2018, 12:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mokro na zderzaku od wewnętrznej strony
Jedyne co ewentualnie dałoby radę, choć i to zapewne na chwile to jakiś dwuskładnikowy klej epoksydowy. Oczywiście pod warunkiem, że bardzo dokładnie oczyścisz powierzchnię z korozji i tłustego.
- 20 lut 2020, 19:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4 AAB zimne odpalanie
W przypadku diesla to praktycznie sprawdzą się świece obojętnie jakiej marki, westia tylko jak z trwałością. Co do NGK nie wypowiem się bo nigdy nie używałem a Beru przeważnie było tak że jak już wymieniłem na nowe to zapomniałem o istnieniu świec. Działały zawsze do końca posiadania danego samochodu.
- 20 lut 2020, 19:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4 AAB zimne odpalanie
moim zdaniem szarpniecie zimnym 25letnim silnikiem z niewiadomo jakim przebiegiem przez 3-5sekund nie jest chyba jakimś wielkim problemem czy sensacją.sprawdź świece jak nie znasz historii auta.ewentualnie uszkodzone wymień i jeździj i nie szukaj dziury w całym bo za chwile zaczniesz robić wtryski,p...
- 18 lip 2020, 13:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opaska od wydechu początkowego
Tak ma być ,to są elementy sprężynowe i ściskają kielich wydechu do kolektora ,a te otwory są po to aby można było założyć np. linkę i naciągnąć do założenia
- 18 lip 2020, 13:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opaska od wydechu początkowego
Jesteś na forum na tyle długo, żeby wiedzieć jak tu zamieszczać zdjęcia!
- 24 paź 2020, 21:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stromy zjazd, a pełny bak paliwa
Między przednimi fotelami jest rewizja na trzy śruby. https://www.t4-wiki.de/wiki/Geber_G_(Kraftstoffvorrat)
- 25 paź 2020, 8:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stromy zjazd, a pełny bak paliwa
Czy byłbyś tak uprzejmy i możesz wyłączyć sygnaturę w tapatalku?
- 30 cze 2019, 12:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zbieżność i geometria przed wymiana opon czy po wymianie
Ja nie widzę potrzeby aby nawet zaglądać do zbieżności, chyba że poprzednie opony były nierównomiernie zużyte czy auto ściągało. Inna sprawa jest taka, że w T4 jak już ustawiać zawieszenie to wszystko czyli kąt WSZ, PK i dopiero zbieżność. Na tylnej osi zbieżność też da się ruszyć na wewnętrznych tu...
- 30 cze 2019, 18:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zbieżność i geometria przed wymiana opon czy po wymianie
Sama kierownica to pryszcz, zdejmujesz z wieloklinu, obracasz o tyle ile trzeba i ponownie zakladasz. Tylko przed taka operacją jedz prosto i zatrzymaj sie bez krecenia kierownicą to wtedy bedziesz wiedział że kola masz prosto.
- 04 lip 2019, 8:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ugięte opony
Ja mam 17"-stki 245 na 8,5" i są idealnie równo - do tego 2,5bara, a jak ciągam lawetę to 3 - przy czym to nieprawidłowo bo za mało, co najmniej o pół. Zrobili poprawnie - ja robię klientom nawet 4-4,5. Zależy to również od szerokości felgi. Wszystko zależy od obciążenia pojazdu, stylu jaz...
- 04 lip 2019, 12:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Absolutnie nic złego się nie stanie, ja jeździłem zawsze w tym rozmiarze na takim ciśnieniu
- 04 lip 2019, 13:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dziwne wentyle w kołach
O ile dobrze widzę to masz zwykłe osobowe zawory i nakrętkę (kapturek) z zintegrowanym wykrętakiem do wkładek zaworowych - taka jak w załączniku, ale Ty masz w wersji plastikowej. Czasami te plastikowe nakrętki mają kiepskie gwinty w sobie. Ponadto że należy zmienić zawory na odpowiadające oponom ty...
- 30 lip 2019, 22:35
- Jump to forum
- Jump to topic
ja tam mam większe zmartwienia niż ugięcie opon :mrgreen: mam 3 atm napompowane i jest ok.
- 08 wrz 2020, 12:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oświetlenie panelu nawiewów
Witam z tego co pamiętam wyciągasz za pokrętła do siebie wyciągasz tą białą zaślepkę i masz dostęp do mini żarówek delikatnie pęsetą wymieniasz, i gotowe.
- 08 wrz 2020, 13:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Tak kupujesz zakładasz i po problemie. Pozdrawiam
- 09 wrz 2020, 12:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Ja daję radę magiczną pęsetą a dziś zastosowałem metodę na kołek plastikowy
fi 6 mm. Też można .
Pozdrawiam
fi 6 mm. Też można .
Pozdrawiam
- 21 lip 2018, 6:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakiś zawór pod lewym nadkolem
W lewym nadkolu znajduje się filtr paliwa, ma on w dolnej części tzw odstojnik. Zrób zdjęcie dla pewności.
- 24 sty 2020, 17:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wieszak tylniego tłumika
REG. pkt.20 Wszelkie przejawy nabijania postów będą skrupulatnie zwalczane. Rozumie się przez to również posty typu "Gdybym wiedział to bym Ci powiedział, ale nie wiem" jak również posty jednego autora pisane jeden pod drugim. Edytuj swoje posty, zamiast pisać jednego pod drugim, bo wygląd...
- 28 sty 2020, 21:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tłumik początkowy wibracje
sprawdź w eka online,tam masz wszystko rozrysowane co i jak ze szczegółami.ja nie mam katalizatora ale jak jutro nie będzie padać to się położę i zrobię zdjęcie mojego.
- 04 lut 2020, 14:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator pod siedzeniem kierowcy
Akumulator pod siedzeniem jest dodatkowy i służy głównie do ogrzewania postojowego. Jest ładowany z alternatora podczas pracy silnika, przez przekaźnik sterowany z D+ alternatora. Masę ma wspólną z głównym akumulatorem, więc plusowe klemy wystarczy spiąć /+/ do /+/ jednym czerwonym kablem i można go...
- 04 lut 2020, 12:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Chodzi mu o odpalenie auta gdy obecny będzie rozładowany ,to już lepiej mieć długie kable i wrazie W dopiąć je od tego aku pod siedzeniem do aku pod maskę i próbować odpalić auto i po odpaleniu kable schować na czarną godzinę ,tylko dobrze mieć wcześniej akumulator pod siedzeniem zawsze naładowany
- 04 lut 2020, 16:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Może tylko nie pasować położenie biegunów
- 06 lut 2020, 12:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Odczekanie na pstryczek od przekaźnika świec żarowych
Dokładnie tak jest w serwisówce. Zgaszenie lampki grzania świec żarowych nie oznacz końca grzania świec. Trwa to jeszcze chwilę aż osiągną odpowiednią temperaturę i wtedy słychać kliknięcie przekaźnika. Lampka kontrolna świec żarowych jest zapalana bezpośrednio przez ECU. Natomiast grzanie świec odb...
- 06 lut 2020, 11:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Zdejmij kabelek ze świecy z jednego cylindra, podepnij do niego żaróweczkę, włącz stacyjkę i licz sekundy kiedy świeci, jak zgaśnie to wiadomo 'pstryczek' zadziałał i przekaźnik rozłączył grzanie.
- 06 lut 2020, 11:15
- Jump to forum
- Jump to topic
To chyba standart w T4 ja mam 97r silnik ACV mam wskaźnik ładowania i taktycznie po zagraniu świec słyszę pstryk . Ładowanie się zwiększa i zapala ok . Niestety nie wiem ile sekund po zagrzaniu świec pojawia się pstryk.
- 20 lut 2020, 19:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wieszak przedniego tłumika, podłużna blacha
Ten wieszak który teraz pokazałeś to jest do tłumika środkowego i raczej nie dopasujesz zamiast tego odboju. Natomiast jeśli chodzi o ten odbój to owszem może z niego spaść ten pręt ale myśle że prędzej oberwie się od drgań ta gumowa cześć która trzyma ten odbój na swoim miejscu.
- 07 kwie 2020, 12:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Punkt 7 regulaminu. Po ponad dwóch latach na forum wypada znać podstawowe zasady.