zerwany rozrząd 2.5tdi acv
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mrygas
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
zerwany rozrząd 2.5tdi acv
Auto to t4 caravelle 1999 2.5tdi 102ps. Podczas jazdy zerwał się pasek, pedał gazu przestał reagować, silnik praktycznie od razu zgaszony. Nie mogę znaleźć czy to silnik kolizyjny. Jakie konsekwencje? Napisze cos ktoś bo niedziela i nic nie da się dowiedzieć a trochę nerwowo.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: zerwany rozrząd 2.5tdi acv
kolizyjny, bez rozebrania i obejrzenia nic się nie dowiesz,
jest na forum sporo informacji, poszukaj
konsekwencje - u jednych nic się wielkiego nie stało, a u innych w najgorszym scenariuszu remont głowicy z wymianą tłoków
jest na forum sporo informacji, poszukaj
konsekwencje - u jednych nic się wielkiego nie stało, a u innych w najgorszym scenariuszu remont głowicy z wymianą tłoków
-
dariuspolo
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
...silnik oczywiscie kolizyjny,pytanie ktory rozrzad zerwlo?
Jezeli od pompy to nie ma problemu, jak ten od glowicy to marne szanse na tania naprawe.
Jezeli od pompy to nie ma problemu, jak ten od glowicy to marne szanse na tania naprawe.
-
mrygas
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
Popatrzyłem na spokojnie i na szczęście zerwał się ten od pompy. Niby wymieniane 42tys temu wszystko było ale to informacje od poprzedniego właściciela. Jutro do mechanika nowy pasek i wymieniam drugi pasek, pompę wody, wszystkie rolki i napinacze bo następnym razem mogę nie mieć tyle szczęścia.
-
jack11
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
U mnie zerwał się ten główny też zawierzyłem poprzedniemu właścicielowi, jutro mechanik ma zdjąć głowicę i zobaczy co się narobiło
Już po zabiegu wymiana zaworów, popychaczy itd koszty 2150
Już po zabiegu wymiana zaworów, popychaczy itd koszty 2150
Ostatnio zmieniony 31 sie 2014, 7:25 przez jack11, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Niestety ludzie lubią pisać bajki o historii serwisowej i później silniki do roboty, mechanicy się cieszą a właściciele płaczą.
Ja zawsze jak kupuję auto z rynku wtórnego to wszystko won i nowe, rozrządy, oleje, itd, itp i choćby nie wiem jak sprzedawca kit wciskał, sory nie znam gościa i auta więc inwestuję w serwis i do tej pory na tej metodzie się nie zawiodłem.
Ja zawsze jak kupuję auto z rynku wtórnego to wszystko won i nowe, rozrządy, oleje, itd, itp i choćby nie wiem jak sprzedawca kit wciskał, sory nie znam gościa i auta więc inwestuję w serwis i do tej pory na tej metodzie się nie zawiodłem.