Witam, przerabiając swoje T4 (w tym dolozenie elektrycznych lusterek) zaczelo mnie interesować do czego sluza wychodzące przewody z wtyku D, podpieram się linkiem kiedyś otrzymanym http://www.t4-wiki.de/wiki/Mehrfachstecker, niestety albo jestem zbyt kiepski z niemieckiego albo nie znam rozbudowy auta, do zeczy, interesuja mnie bolce: 3- sw/ge (zolto czarny), 8 - sw (czarny), 9 sw/bl (czarno niebieski), 11 - sw/bl (czarno niebieski), i 12 - gr/bl (szaro niebieski) - ten mi akurat wychodzi ze to podświetlenie przyciskow szyb i lusterek, proszę podpowiedzcie do czego cala reszta sluzy
jako dodatkowa informacja:
3 - Leitungsverteiler Kl.Xa - Linia dystrybutor Kl.Xa
8 - Leitungsverteiler Kl.15 / Wegfahrsicherung - Linia dystrybutor zacisk 15 / immobilizer
9 - Leitungsverteiler Kl.15a - Linia dystrybutor Kl.15a
11 - Leitungsverteiler Kl.15a - Linia dystrybutor Kl.15a
12 - Leitungsverteiler Kl.58b - Beleuchtung Schalter E43 (Spiegelverstellung) / Schalter E40 (Fensterheber) - Linia dystrybutor Kl.58b
E43 wyłącznik oświetlenia (regulacja mirror) Przełącznik / E40 (windows)
12 rozumie, 8 także, ale tez czy 9 i 11 musza być ze sobą zwarte i dlaczego
Przepraszam za dlugi wpis ale chciałem dokładnie problem opisac
problem z przwodami w kostce D wczodzacej do bezpiecznikow
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Piter
- Stały bywalec
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Westfalia/mixt L/+1
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: problem z przwodami w kostce D wczodzacej do bezpiecznik
D/01--------------------------------------------------------------------------------------------------alternator pin D+
D/02--------------------------------------------------------------------------------------------------
D/03- Ogrzewane lusterka zewnętrzne (modele z "zawsze włączone" lusterka)-----------------------------wyj. z bezp. F4
D/04- B/03--------------------------------------------------------------------------------------------wyj. z głównego włączn. św. pin 56
D/05- Oświetlenie schowka, zasilanie szyberdachu-------------------------------------------------------wyj. z bezp. F4
D/06- ------------------------------------------------------------------------------------------------
D/07- Przekaźnik pompy ABS'u-------------------------------------------------------------------------wyj. z bezp. F5
D/08- Blokada automatycznej skrzyni biegów, MIL --> E/02---------------------------------------------wyj z odpalonego silnika
D/09- Podgrzewane dysze spryskiwaczy, podgrzewane fotele, przekaźnik szyb----------------------------wyj. z bezp. 14 (15)
D/10- Lampka ostrzegawcza pasów bezpieczeństwa----------------------------------------------------zas. z przekaźnika pasów
D/11- manetka tempomatu, sterowanie przełącznik lusterek, E/02----------------------------------------zas. z zapł.
D/12-Zapalniczka, podśw. aut. skrz. biegów, światełko grzania tyłka, wyjście na ogrzewanie dodatkowe?---wyjście do oświetlenia deski
Tak winno być a jak jest w realu to nie wiem :)
D/02--------------------------------------------------------------------------------------------------
D/03- Ogrzewane lusterka zewnętrzne (modele z "zawsze włączone" lusterka)-----------------------------wyj. z bezp. F4
D/04- B/03--------------------------------------------------------------------------------------------wyj. z głównego włączn. św. pin 56
D/05- Oświetlenie schowka, zasilanie szyberdachu-------------------------------------------------------wyj. z bezp. F4
D/06- ------------------------------------------------------------------------------------------------
D/07- Przekaźnik pompy ABS'u-------------------------------------------------------------------------wyj. z bezp. F5
D/08- Blokada automatycznej skrzyni biegów, MIL --> E/02---------------------------------------------wyj z odpalonego silnika
D/09- Podgrzewane dysze spryskiwaczy, podgrzewane fotele, przekaźnik szyb----------------------------wyj. z bezp. 14 (15)
D/10- Lampka ostrzegawcza pasów bezpieczeństwa----------------------------------------------------zas. z przekaźnika pasów
D/11- manetka tempomatu, sterowanie przełącznik lusterek, E/02----------------------------------------zas. z zapł.
D/12-Zapalniczka, podśw. aut. skrz. biegów, światełko grzania tyłka, wyjście na ogrzewanie dodatkowe?---wyjście do oświetlenia deski
Tak winno być a jak jest w realu to nie wiem :)
-
grzesbo
Piter dzięki, będę sprawdzal ale już wiem cos wiecej
-
grzesbo
Niestety nie jest to rozpis z mojego modelu, mam T4 98 rok, u mnie np. pozycje 1 i 2 sa puste a 9 i 11 wychodzą na listwe dodatkowa gdzie tak naprawdę sa zwarte.
Jak na razie zostaje mi podpiac to co wiem, a reszte liczyc na dalesze podpowiedzi.
Uklad mojej instalacji jest tak jak na rozpisie który dalem w linku.
Jak na razie zostaje mi podpiac to co wiem, a reszte liczyc na dalesze podpowiedzi.
Uklad mojej instalacji jest tak jak na rozpisie który dalem w linku.