Witam
Mam problem na warsztacie mechanicy wymieniali mi koło dwu-masowe i uszkodzili blok silnika. rzekomo naprawili blok ale powiedzieli ze głowica jest uszkodzona miała małe pękniecie miedzy zaworami głowica poszła do splanowania i miał być sprawdzona szczelność(papierów nie widziałem) po złożeniu wszystkiego w całość silnik ledwo co zapalił podobno i olej przedostał się od razu do zbiorniczka wody i rzyga olejem (tak powiedział mechanik ja tego nie widziałem). Teraz mówią ze nie ich wina ,że głowica jest pęknięta. silnik przed całą naprawą przez mechaników - wymieniaczy chodził bardzo dobrze
Pytanie czy takie małe pękniecie może powodować od razu takie duże ciśnienie oleju? takie ciśnienie oleju ze prawie od razu pojawi się w zbiorniczku wody i jeszcze gdzieś indziej go wypycha i że rzyga olejem(nie wiem co to miało znaczyć przez telefon rozmawiałem).
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
VW/T4/2,4 AAB - Pękniecie miedzy zaworami a wybijanie oleju
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
luka37
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
VW/T4/2,4 AAB - Pękniecie miedzy zaworami a wybijanie oleju
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 20:22 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: orty i literówki
Powód: orty i literówki
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się