KOSTKA STACYJKI T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
arek żet
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
KOSTKA STACYJKI T4
WITAM jestem tutaj pierwszy raz mam duzo styczności z t4ka ostsatnio w mojej pracy.I mam takie pytanie wymieniałem kostke stacyjki w vw.Sciagajac cała stacyje.Ale żeby ja ściagnać musiałem zsunać taka metalowa podkladke ustalającą sprężyne kasujacą luz na kolumnie(ona chyba jest jednorazowa)i od tej pory nie mogę ustawic poprawnie koła kierownicy koło trze mocno po przełączniku pod kierownicą.Macie jakies pomysły>?
-
czarny1x1x
Re: KOSTKA STACYJKI T4
musisz zakupić pierścień w serwisie koszt z 5zł bo jak napisałeś jest jedno razowy ,montujesz stacyjkę sprężynę i ten pierścień dociskasz kierownicę skręcasz i samo się super ustala .
-
arek żet
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
ale troche musze mu chyba pomóc bo wałek kierownicy ucieka w doł ciągnie go jakaś spreżyna wewnatrz kolumny i l troche ja dobić z gory
masz moze nr katalogowy tej części??
masz moze nr katalogowy tej części??
Ostatnio zmieniony 18 sie 2012, 13:33 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytuj posty
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Jeśli chodzi o podkładkę to nr. N 900 742 01.
Tu była istrukcja serwisowa http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=97 , ale już nie działa. Jak chcesz to mogę wysłać na maila, jest tam wszystko opisane łącznie z wymiarami na jakiej wysokości ma znajdować się podkładka.
Tu była istrukcja serwisowa http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=97 , ale już nie działa. Jak chcesz to mogę wysłać na maila, jest tam wszystko opisane łącznie z wymiarami na jakiej wysokości ma znajdować się podkładka.
-
czarny1x1x
super robi się o w dwie osoby ,jedna podciąga wałek kolumny do góry druga skręca kierę spręzyna i podkładka ustalą się same nr nie stety nie pamiętam ale jest to naprawdę groszowa sprawa warto sobie kupić drugą na zapas
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Lepiej wstępnie nabić tą podkładke przy pomocy w miarę pasownego dystansu potem kierownica pasuje bez problemu
-
arek żet
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
kolego"buniek"jeśli możesz to wyślij mi na pw tą instrukcje ok>?
Ale jak ona sie ustala sama, jak ona od kierownicy jest ok 4-5cm odtsępu do tej podkładki
Ale jak ona sie ustala sama, jak ona od kierownicy jest ok 4-5cm odtsępu do tej podkładki
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 12:35 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czarny1x1x
kolego dasz radę naprawdę to banalnie prosta czynność ,na pw masz do mnie nr oki sprężyna się musi ścisnąć
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Tu http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=16&t=5155 masz już wszystko, patrz w podwozie i półosiearek żet pisze:kolego"buniek"jeśli możesz to wyślij mi na pw tą instrukcje ok>?