Wyciek oleju wspomagania układu kierowniczego

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
macinek89
Nowy T4

13
Model:
Auto: T4 Caravelle
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Wyciek oleju wspomagania układu kierowniczego

Post autor: macinek89 »

Witam wszystkich.
Problem dotyczy VW t4 Caravelle z 1991r, silnik 2.5 benzyna +lpg.
Dzis rano po odpaleniu wydobywał się dośc dziwny dźwięk, próbując ruszyc kierownicą wyczułem brak, a czasem nierównomierne działanie wspomagania. Kręcąc w prawo jest dźwiek jakby tryby pracowały na sucho lub przy wysokich obrotach, z kolei kręcenie kierownicą w lewo wymaga wiele siły... Po tym wszystkim zgasiłem silnik i zauważyłem wyciek pod miską... Ciężko jest go zlokalizowac ze względu na tą właśnie miskę (osłonę) ale wydaje mi się, że płyn ucieka wyłącznie przy próbie skręcania kierownicą. Teraz mam dwa pytania:
1.Czy w takim stanie mogę przejechac ok 25 km do garażu gdzie mógłbym sam spróbowac naprawic?
2.Co mogło się uszkodzic, może to tylko zwykle rozszczelnienie; i ile może mnie to kosztowac w miejskim warsztacie?
Z góry dziękuje za odpowiedź! Pozdrawiam
macinek89
Nowy T4

13
Model:
Auto: T4 Caravelle
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Re: Wyciek oleju wspomagania układu kierowniczego

Post autor: macinek89 »

Witam ponownie.
Wyciek oleju miał miejsce w siłowniku w maglownicy po lewej stronie samochodu - Powodem był zniszczony zimering uszczelniający tłok po…login to view the rest of this post

This topic has 5 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”