Problemy z silnikiem AJT -migajaca lampa swiec i przerywanie

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=87
T4 Forum dotyczące silnika 1.9 TDI w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
przemko27vr4
Forumowicz T4

14
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Problemy z silnikiem AJT -migajaca lampa swiec i przerywanie

Post autor: przemko27vr4 »

Witam serdecznie. W jednym z tematow opisalem swoj problem ktory polegal na tym ,ze zaczela migac lampka swiec zarowych ,na zimnym silnik sie dlawil tak pomiedzy 1.2 do 2 tys obrotow a jak juz zlapal temperature to dlawienie przechodzilo lecz przy stalej predkosci potrafil przerwac w sposob jakby paliwo nie dochodzilo. Oczywiscie poradzono mi najpierw podlaczenie pod VAGa lecz jako ze przebywam za granicami kraju mam niestety z tym problem. Udalo mi sie go w koncu podlaczyc i wyskoczylo "Czujnik skoku iglicy usterka z zakresu g80 bledy p1245 p1246. Drodzy koledzy co jest do zobienia?? Bo zaczyna mnie to meczyc. Z gory dziekuje za wszelkie uwagi
FocusMED
Samodzielny mechanik

14
Model:
Auto: T4 Ambulans
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 57 razy
Kontakt:

Re: Problemy z silnikiem AJT -migajaca lampa swiec i przeryw

Post autor: FocusMED »

Do wymiany wtryskiwacz z kabelkiem zapewne. Nie było tam czasem błędu 00542?

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.9 ABL , AFN , 1X , 1Z”