Cos chrupnelo i wywaliło olej ze skrzyni POMOCY
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Wroonex
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Cos chrupnelo i wywaliło olej ze skrzyni POMOCY
Jak w tytule dzisiaj jechałem do roboty i po trasie sos od czasu do czasu chrobotało, myślałem ze to może przegub wewnętrzny ale po przejechaniu około 260km przy ruszaniu ze skrzyżowania coś porządnie chrupnęło i wywaliło olej ze skrzyni na łączeniu z silnikiem sprzęgło jest cale w oleju.Teraz moje pytanie czy to mogło pójść łożysko i uszczelniacz w skrzyni i czy drogo mogą kosztować części i robota z góry dzięki za pomoc i czekam na porady
Ostatnio zmieniony 05 mar 2012, 15:59 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: orty i literówki
Powód: orty i literówki
-
Caravelle
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
Re: Cos chrupnelo i wywaliło olej ze skrzyni POMOCY
Witam,ja miałem dwa takie przypadki w silniku 1.9 TD i 2.5 benzyna,a mianowicie wysunęło się zabezpieczenie w skrzyni biegów z kosza satelitów i część tego zabezpieczenia zrobiła mi dziurę w skrzyni,z zewnątrz nic nie było widać dopiero jak zdemontowałem skrzynie widoczna była dziura.
-
maciejxtrem
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Obudowa pewnie do wymiany lub spawania . Uszkodzić się mogło łożysko , kosz satelitki mechanizmu różnicowego lub jak kolega wyżej napisał zabezpieczenie kosza. Na pewno skrzynie trzeba zdjąć i rozebrać lub wymienić. Tanio to raczej nie będzie . Wymiana skrzyni 500-600zł druga używana skrzynia 1000-1600 zł naprawa skrzynie pewnie od 500zł do 2000 tyś
-
Wroonex
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Dzieki koledzy za informacje busior stoi u mechanika i czekam na wiadomosci bede na biezaco informowal o postepach pozdrawiam