Czarny dym 1.9 50 kW

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=87
T4 Forum dotyczące silnika 1.9 TDI w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Kigen
Nowy T4

Model:
Auto:
Kontakt:

Czarny dym 1.9 50 kW

Post autor: Kigen »

Witam!
Wtryski sprawdzone, filtry wymienione a jak jadę pod górkę to czarny dym!
Zaczęło się od ( prawdopodobnie ) zaciągnięcia brudów z dna baku lub kiepskiego paliwa na stacji ale to drugie chyba nie. Od tego czasu wymieniłem wszystkie filtry, wyregulowałem wtryski a dym choć mniejszy nadal się pojawia. Przejechałem około 2000km od feralnego tankowania i używałem specyfiku do czyszczenia układu paliwowego, tankowałem lepsze paliwo. Gdzie problem? Dzięki z góry za pomoc.
maja
Administrator
Kierowca T4

15
Model:
Auto: t4/t4/t4/sharan
Opis: ten co walczy
od początku do końca
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 41 razy
Kontakt:

Re: Czarny dym 1.9 50 kW

Post autor: maja »

Witaj , nie jestem specjalistą ,ale jesli nadal jest dym to dostaje pewnie za dużą dawkę paliwa. U mnie w 2.4 nie było za autem a układ bardzo podobny…login to view the rest of this post

This topic has 3 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.9 ABL , AFN , 1X , 1Z”