Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem nowy i piszę po raz pierwszy, i od razu mam kilka pytań!
Zaznaczam żę szukałem w google i tutejszej wyszukiwarce!
1. Mam taki problem nierównomiernych obrotów , nie mam obrotomierza ale myślę że to ten sam problem co tu http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=6&t=992 , powiedzcie czy dobrze myślę że to pompa wtryskowa??????
Bo wiecie poduszki , paski to raczej nie takie objawy! Ale chciałbym żebycie się wypowiedzieli na ten temat?
2. Drugi proble to że po wymianie oleju , po zalaniu pełnego zbiornika na orlenie , zauważyłem podczas odpalenia zimnego silnika bez przyspieszacza to że silnik nierówno pracuje i lekko kopci tak do 4 min później pracuje równomiernie i nie kopci , czy u was też tak??
3. To czy te silniki tak słabo gezją ja mam max na pierwszej kresce, a może ta pompka chodzi non stop na dole ?
Dane 94 r 245 tyś km 2.4 D AAB 8 osobowy ! Silnik bez wycieków !
Dziękuję za odpowiedzi i powiedzcie czy składać pieniądze na remont ?
2.4 AAB 94r szarpie i kilka pytań????
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Re: 2.4 AAB 94r szarpie i kilka pytań????
1 i 2 - prawdopodobnie masz za późny zapłon i przez to chodzi nierównomiernie a co za tym idzie będzie kopcił dopóki do czasu aż się zagrzeje
Albo moż…login to view the rest of this post
Albo moż…login to view the rest of this post
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się