Witam,
Mam problem z kontrolkami. Na włączonym zapłonie miga kontrolka oleju i płynu chłodniczego. Po uruchomieniu silnika kontrolka oleju gaśnie a płynu chłodniczego raz się świeci raz gaśnie i dodatkowo czasami opada wskazówka temperatury i po chwili się podnosi. 1.9td ABL '96
Migające kontrolki
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
ozyrys486
- profil zaufany

- Samodzielny mechanik
- 11
- Last active: -
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: T4 transporter
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt:
Re: Migające kontrolki
Nie znam tego silnika dokladnie ale płyń chłodzący może oznaczać niski stan płynu i o samo może być z olejem
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Witaj , chyba czeka Cię zdjęcie kierownicy i sprawdzenie czy wszystko w porządku ze ścieżkami. Oprócz tego w srodku jest tranzystor i jego nóżki także są do sprawdzenia. Poszukaj na forum o problemach z licznikiem.
-
JohnTM
- Nowy T4
- 3
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
Witam forumowiczów.
Mam podobny problem z olejem "sygnalizacja świetlna i dźwiękowa" Sprawdziłem licznik i wydaje się ok., sprawdziłem podłączenie tych cienkich przewodów do alternatora i też mi się wydają ok. Nie wiem czy to nie wina alternatora.
Mam podobny problem z olejem "sygnalizacja świetlna i dźwiękowa" Sprawdziłem licznik i wydaje się ok., sprawdziłem podłączenie tych cienkich przewodów do alternatora i też mi się wydają ok. Nie wiem czy to nie wina alternatora.