Szukam i szukam terenówki(Grand Cherokee, Vitara XL7) i jakoś do mnie ne przemawia - mało miejsca.
Już się tak przyzwyczaiłem do swojej T4 Multivan 95 rok, że ciężko rozstać mi się z T4.
Mój T4 jest podniesiony, opony 225/75/15 chyba , prześwit naprawdę spory, jak jest sucho to spokojnie łąka czy lekki teren nie jest problem, gorzej jak popada to sam przód napęd nie daje rady.
Tak mi w głowie narodził się trochę chory plan, aby kupić jak najmłodsze i najzdrowsze blacharsko T4, wrzucić sobie wnętrze Multivana i napęd Syncro.
Koszt +-10 tys. + koszt auta.
Mam obawy tylko o sztywność nadwozia, bo na dużych wykrzyżach czuć, że u mnie buda pracuje, czasem zapali się światełko w kabinie(pracują drzwi), ale moje T4 jest już dość solidnie podjedzone przez rudą.
Wymyśliłem sobie, że do zdrowej budy dołożę profile do podłużnic i dobrze to zabezpieczę przed korozją.(profile pospawane coś na kształt podłużnic i do nich dokręcone)
Jest sens się w to bawić , czy seryjna zdrowa buda wytrzyma jazdę w terenie ?
Druga sprawa to jakbym się gdzieś "wkleił" w błoto to potrzeba mieć dobre mocowania, bo inaczej albo wyrwiemy albo coś pokrzywimy.
Może ktoś jeździ trochę w terenie Syncro i coś poradzi jak z wytrzymałością nadwozia?
Przeważnie jazda po mieście, czasem las/pole/łąka/leśne dukty.
Jeśli to głupi urojony pomysł, to odrazu wybijcie mi go z głowy. :D :D :D
Wzmocnienie podwozia
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Andrzejkudowa
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Auto: T4 MULTIVAN
- Kontakt:
-
adi84
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: Wzmocnienie podwozia
Pomysł ciekawy ale chyba ogrom roboty . Syncro raczej chyba nie ma jakiś specjalnych wzmocnień
This topic has 1 more reply
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się