Opony matador mps 520 wada fabryczna czy takie są?

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
toudi100
Aktywny T4

15
Model:
Auto:
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Opony matador mps 520 wada fabryczna czy takie są?

Post autor: toudi100 »

witam
po wielu próbach,wizytach u mechanika ,na stacjach diagnostycznych i ustawieniu geometrii w końcu doszedłem co jest powodem pływania i rzucania mojego multika . Objaw był taki , że gdy się nim skręciło to był nadsterowny to znaczy skręciłem szybko kierownica w lewo a później prosto ,to w chwili prostowania kierownicy tak jakby tył jeszcze uciekał w prawo. W końcu zajechał do mnie kolega i zamieniłem od niego org alu na oponkach 215/65/16 i po przejażdżce okazało się że jest u mnie ok a u niego teraz pływa samochód ,czyli to wina opon!!! .Opony Kupiłem w listopadzie 2010 nowe 205/60/16C matador mps 520 .Na początku nie poczułem żadnych objawów ,ale miałem troche luzów i bardzo mało jeździłem,może dlatego. Może miał ktoś taki przypadek ,bo nie wiem czy to jest jakaś wada lub coś się im stało i czy je reklamować czy po prostu takie są. Przejechałem na nich niecałe 10000km to trochę mało żeby drugie kupować
Sterciu
Ekspert T4

15
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Re: Opony matador mps 520 wada fabryczna czy takie są?

Post autor: Sterciu »

To jest częsty objaw opon marki matador. Mialem podobne objawy i w osobowce która kupiłem na matadorach i w busie którego jak na zlośc tez kupilem na …login to view the rest of this post

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”