Kontrolka zarnikow
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bastamaro
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Kontrolka zarnikow
z tego powodu że jestem tu nowy pragnę wszystkich serdecznie powitać. Drodzy koledzy mam problem z moim T4. Jest to 2,5 TDI 102km i czasami nie mogę go odpalić ale nie rano (tzn jeszcze mi się to nie zdarzyło) tylko jak jest ciepły. jadę gdzieś pojadę, zgaszę chce zapalić i kontrolka od świec się nie zapala a tylko się żarzy i dopiero po kilku bądź kilkunastu próbach udaje mi się go odpalić. Ostatnio ten problem pojawił się nawet w czasie jazdy. bylem na komputerze i nie wykazał żadnych błędów. czy ktoś miał może coś podobnego? pomoże ktoś? z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Kontrolka zarnikow
Witaj na forum.
Sprawdź przekaźnik 109 on odpowiada za zasilanie sterownika motoru, czasem problemy z odpaleniem ciepłego diesla mogą oznaczać agonię pompy wtryskowej.
Sprawdź przekaźnik 109 on odpowiada za zasilanie sterownika motoru, czasem problemy z odpaleniem ciepłego diesla mogą oznaczać agonię pompy wtryskowej.
-
bastamaro
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
dzięki. jutro zaatakuje jakiś szrot i postaram się taki znaleźć. mam nadzieje ze to nie pompa... patrzyłem na alledrogo i do tanich nie należny pozdrawiam
a powiedz mi jeszcze kolego czy ten przekaźnik znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami? pytanie pewnie banalne.. ale ja laik jestem...
a powiedz mi jeszcze kolego czy ten przekaźnik znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami? pytanie pewnie banalne.. ale ja laik jestem...
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Tak, przekaźnik ten jest w skrzynce bezpieczników, poznasz go po opisie "109"
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
i nie trzeba od razu drugiego szukać, można dla sprawdzenia zmostkować i jak wtedy będzie dobrze to dopiero szukać drugiego
-
bastamaro
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt: