Mam pytanie czy możecie polecić kogoś kto zna się na rzeczy jeśli chodzi o sprawdzenie parametrów takich jak dawka paliwa , kąt wtrysku itp.
W zeszłym tygodniu wymieniałem rozrząd , wszystko ustawione tak jak powinno auto odpala idealnie nie kopci ale mocy jakby mniej niż przed wymianą rozrządu i wydaje mi się ,że silnik pracuje bardziej "twardo" chodzi oczywiście o dźwięk.
Rozrząd wymieniałem u Maciejewskiego na Prudnickiej i z samej roboty jestem bardzo zadowolony po wymianie podłączali auto po komputer i teoretycznie ma za dużą dawkę ale kazali jechać do pompiarza.
Na pewno jakieś różnice w ustawieniach sprzed i po wymianie są ponieważ wcześniej po depnięciu puszczał sobie czarnego dymka tak w granicach normy a teraz nie kopci praktycznie wcale.
Mi wydaje się ,że jeśli rzeczywiście dawka była by za duża to powinien właśnie wtedy dymić ale oczywiście mogę się mylić.
Wszyscy kogo pytam sugerują aby jechać do Sobótki ale osobiście nie mam dobrej opinii przynajmniej jeśli chodzi o uczciwość tego warsztatu byłem jakiś czas temu z Passatem i ewidentnie chcieli mnie naciągnąć.
Z góry dziękuję za pomoc.
Diagnostyka układu wtryskowego 2,5 TDI ACV Wrocław
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Tomek Westfalia
- Forumowicz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
-
Tomek Westfalia
- Forumowicz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Diagnostyka układu wtryskowego 2,5 TDI ACV Wrocław
W moim przypadku pomogła korekta początku wtrysku podobno był przestawiony o 10 st.
Nie to samo auto chodzi znacznie ciszej i mocy dużo więcej :-)
Nie to samo auto chodzi znacznie ciszej i mocy dużo więcej :-)