Witam
Prozaiczne pytanie ale nie mogę dojść do ładu z stanem faktycznym mojego sprzętu. Ponad miesiąc temu skończył mi się w nie wyjaśnionych okolicznościach silnik. Mechanik krzyknął mi za wymianę 1200-1500zł więc się wstrzymałem. Według wlepki w samochodzie powinien siedzieć silnik ACU. Taki tez udało mi się wytargać na allegro w cenie 1100zł. Zdziwiłem się w momencie kiedy popatrzyłem na obudowę rozrządu, a na niej znalazłem opis AAF. Zakładam, że obudowa może być dokupiona i że siedzi tam jednak ACU. Wczołgałem się pod samochód ale niestety miejsce gdzie znajduje się symbol silnika jest tak skorodowane, że pomimo wyczyszczenia nie widać oznaczeń.
Czy ktoś mi może pomóc i podpowiedzieć w jaki jeszcze sposób mogę dojść do tego co tam siedzi? Może są jakieś różnice konstrukcyjne zewnętrzne po których mogę rozpoznać co tam siedzi.
Samochód na dniach ma iść do mechanika, który za 500zł wymieni rozrząd i wymieni silnik.
Komputer jest według oznaczenia od ACU, symbole na głowicy 023103373 oraz bloku 046103021 powinne jeszcze na końcu zawierać litery jednak ich nie mają. Sprawdzając w necie widzę, że w zależności od tej litery wychodziły w różnych silnikach.
Wyczytałem gdzieś na forum angielskim, że jest różnica w kolektorach wylotowych pomiędzy jednym, a drugim. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć wzorca kolektora dla silnika ACU i AAF żeby je porównać.
Proszę o pomoc w ustaleniu co tam fizycznie siedzi.
Jaki mam silnik?
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się