Mam problem z licznikiem w mojej t4 2.5 tdi ajt.
Model licznika to 7D0 920 823 B, jest to licznik 1/2 fis z mfa.
Problem polega na tym że wyświetlacz bardzo mocno świeci na czerwono tak, że prawie nie widać co wskazuje.
Dałem go do sprawdzenia. Po poprawieniu lutów wskazywał dobrze przez pierwsze uruchomienie, potem znów cały czerwony.. Wymieniłem wiec wyświetlacz na nowy, po wymianie również wskazywał dobrze tylko za pierwszym uruchomieniem. Wina leży wiec chyba nie w wyświetlaczu ale gdzie indziej. Dodam tez że w liczniku nie działa regulacja mocy podświetlenia (przyciski i pokrętła prawidłowo sie przyciemniają i rozjaśniają, inny licznik po podpięciu reguluje sie normalnie wiec to gdzieś w moim jest problem).
Niby pierdoła ale bardzo irytująca jak wszystko inne sprawne:)
Proszę więc o rade co to może być, ewentualnie do kogo można sie zgłosić aby coś zaradził.
Nie chce wymieniać licznika, bo niedługo bede sprzedawał auto i chce zeby był oryginalny.
Problem z licznikem - wyswietlacz fis
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zelmerek07
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4 escApAde
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: Problem z licznikem - wyswietlacz fis
Ja kupiłem licznik do mojego nawet założony wątek był bo cuda się z nim działy... jedne z owych cudów to to co piszesz. Skończyło się na wymianie na inny