witam wszystkich. to moj pierwszy post na tym forum.
Zwracam sie do was z prosba o pomoc. kilka mies temu kupilem t4 z 99r 1.9td. jadac do domu po zakupie zauwazylem ze niedziala wskaznik poziomu paliwa. i po ok godzinie jazdy zaczely sie zapalac kontrolki na liczniku: od poduszki (poduszki niema oryginalnie) a druga od przeciwmgielnych. z czasem zaczalem tez zauwazac ze razem z tymi migajacymi kontorlkami na liczniku miga tez kontrolka na desce od podgrzewania tylnej szyby. dodam ze te kontrolki zapalaly sie co kilka minut, a szczegolnie w momencie gdy hamowalem i gdy wlaczalem kierunek. w dodatku po jakims czasie zauwazylem ze czasem wylacza mi sie radio rowniez gdy hamuje lub wlaczam kierunek. wchwili obecnej ok 3 mies od zakupu stan sie pogorszyl, kontrolki lypkaja co kilkanascie sekund, a radio wylacza sie prawie przy kazdym nacisnieciu pedlau hamulca, lub kierunku. mam wrazenie ze uzywanie nawiewu wplywa przyspieszajaaco na te kontrolki. wiec calkowity balagan.
macie moze pomysl w czym moze byc problem? czy jest jakis jeden element (bezpiecznik) ktory moglby za te zwarcia odpowiadac? ja nieznam sie za bardzo na elektryce samochodowej.
prosze oporady. i z dolu dziekuje. mariusz
wariujaca elektryka
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
blackharvester
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: vw t4
- Kontakt:
-
yrroo28
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Auto: 2xLooong, doka
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: wariujaca elektryka
Podobny objaw miałem w swoim Pajero. Zapalało mi się wszystko podczas hamowania albo gdy coś dodatkowo włączałem. Przyczyna była banalna okazało się, …login to view the rest of this post
This topic has 8 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się