A więc w moim AAB nie działał obrotomierz. Przy okazji wymiany sprzęgła i rozrządu korzystając z okazji rozebrania swojej teczki chciałem naprawić obrotomierz.
Drugi problem z jakim się zetknąłem jest to że po odpaleniu kontrolka ładowania gaśnie dopiero po przegazowaniu. A napięcie wzrasta z 12V na 14V dopiero po kilkudziesięciu sekundach (pomimo niskiego napięcia kontolka ładowania nie świeci).
Kable obok rozrusznika były pognite, jednak sprawdziłem miernikiem i przewodziły. Już polutowne na nowo.
1.Do zacisku W podłączone było to ustrojstwo na krótkim kabelku. Nie wiem co to jest jak ktoś miły niech wytłumaczy:)
2.Wsuwka od obrotomierza była wsunięta w zacisk B+ (mniejszy) (chyba źle)??
3.Po co jest drugi zacisk B+??
4.Czy niebieski kabel ma być do zacisku d+ czy do tego nieopisanego..
Dodaje zdjęcie poglądowe. Proszę o porady.
https://farm1.staticflickr.com/554/2021 ... 4cb1_z.jpg
Próbuje naprawić obrotomierz. Potrzebna pomoc w kabelkach
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.