Mam takie pytanko , moze ktoś miał juz cos podobnego i podpowie gdzie szukac przyczyny.
Kąt pochylenia koła , koło jest w/g mnie za mocno pochylone , dołem w rozkraku. Zakres regulacji się skończył na sworzniu górnym ,a kat kola nadal jest zły. Olałbym to gdyby nie scierało opony ale trze od wewnatrz , i to sciera pod bardzo mocnym kątem sam rant opony. Na co stawiac , na krzywy sworzeń , krzywy wachacz czy coś jeszcze innego ?? Druga sprawa auto sciaga na lewą strone (kat pochylenia kola zły jest w prawym kole) , możliwe ze opone sciera przez zły kat wyprzedzenia zwrotnicy ?? Gdy o 180 stopni zmieniłem kąt wyprzedzenia zwrotnicy auto przestało sciągac , ale wydaje mi się iz zaczeło znów opone od zewnatrz wtedy scierac, wogóle tak jakby na całej szerokości. Wiem ze najlepiej an geometrie podjechac ale jak zakres regulacji mi się skończył to tym bardziej oni nic nie zrobią a kase pewnie wezmą....
Dodam ze wszystkie tuleje są dobre , nie są wybite , sworznie równiez.
Powiem ze jak patrzyłem po róznych T4 na ulicy to mają koła przednie zreguły w lekkim pocyle , a u mnie lewe jest prawie w pionie (i tu na oponie zero sladów aby coś złego z nią się działo) a prawe w "rozkraku".
Obejrzałem auto czy walone nie było gdzies z tamtej strony ale nie widać aby cokolwiek było robione , jedynie rant nadkola jest podszpachlowany , reszta wygląda na nieruszane więc chyba walony nie był. Moze jakies uderzenie w krawęznik miał ale tez by koło chyba raczej poszo w drugą stronę....
Kąt pochylenia koła - zakres regulacji
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Kąt pochylenia koła - zakres regulacji
patrzyłeś na drążki skrętne czy mają tak samo ustawioną wysokośc na regulacji ??
moim zdaniem nie obejdzie się bez zapłacenia za geometrię - wtedy pr…login to view the rest of this post
moim zdaniem nie obejdzie się bez zapłacenia za geometrię - wtedy pr…login to view the rest of this post
This topic has 30 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się